Purkedalskoiedagen arrangeres av Ringsaker kommune for brukere innen psykisk helse. 

Rebusløp

Som tidligere år ble «61 grader Purkedalen» arrangert – dette er et rebusløp med ulike aktiviteter som det konkurreres i lagvis. I år kunne man kaste på blikkbokser, sette opp brikker på sjakkbrett riktig, gjette hvilket land ulike flagg tilhørte, knytte ulike gjenstander til riktig land, og gjette rett ord i «alias». Til slutt ble det holdt en quiz.

– Vi har fått tilbakemeldinger på at dette har vært noe brukerne setter pris på. Det er fint å komme seg ut i naturen, møte andre, få god mat og underholdning. Tidligere har vi hatt natursti i skogen, men nå har vi rebusløp i umiddelbar nærhet til koia, i håp om at flere ønsker å delta, sier idrettspedagog Nina Lømo i Ringsaker kommune.

Premier til alle

Noen av brukerne var med på å planlegge og gjennomføre rebusløpet og quizen.

– Det er tredje året jeg og Magnus har vært med og arrangert. Før det var vi med som deltakere. Vi har lagd rebusløp med aktiviteter som alle kan være med på, forteller Tone Jørgensen.

Premier vanket til alle deltakerne og i tillegg ble det trekt uttrekkspremier blant alle som deltok.

– Vi kårer en vinner, men fokuserer ikke på hvem som blir nr 2 og 3. Dette er bare for moro, presiserer Linda Skråmo, som også var med og planla rebusene.

Flere arrangement utover sommeren

Det var ikke tvil om at deltakerne var godt fornøyde med arrangementet, på tross av noe nedbør. I tillegg til ulike aktiviteter ble det servert deilig mat og kringle, og Veldre og Furnes Musikkforening stod for underholdningen.

– Det er første gang jeg er med på denne dagen, og jeg kjenner ingen her fra før. Men jeg synes det har vært kjempebra, og skal være med på flere av de andre fine tilbudene som arrangeres utover sommeren også, sier Tonje Emilie Olsen. Blant annet arrangeres det tur til Oslo, vannaktivitetsdag på Tjuvholmen og allsang på Tjuvholmen.