- Det var en fantastisk stemning langs stien, både blant aktører og publikum. Men vi var ikke rigget for en så stor folkemengde. Derfor ser vi oss nødt til å gjøre noen grep for å unngå for mye venting og kø i årets vandring, sier kultursjef Asle Berteig.

Gratisbilletter
Arrangementet blir fortsatt gratis, men publikum må bestille billetter via ticketmaster.no. Billettene blir tilgjengelige fredag 13. september kl. 09.00.
 
 
Det blir innslipp hvert fjerde minutt fra kl. 19-21 med grupper på 50 stk, og du kan selv velge tidspunkt for oppmøte. Til sammen har årets vandring plass til 1.500 publikummere.
- Vi har fått mange henvendelser allerede, og frykter at interessen er større enn antall billetter. Årets løsning blir en prøve. Skulle det vise seg at vi har altfor få billetter, får vi gjøre endringer til neste år. Dette er virkelig noe vi ønsker at alle som har lyst skal få med seg, sier kultursjefen. 

Viser unike bilder
Årets vandring har 24 kulturelle innslag med blant annet sang, musikk, teater, dans, lys, hester,  kunstinstallasjoner og tekst. Berteig gleder seg over miksen av lokale lag og foreninger og profesjonelle aktører fra regionen.
- Med på laget har vi PS Dance, Mesna Islandshestsenter, kulturskolen, RingsakerOperaen, lokale kor, korps, teatergrupper og mange, mange andre.
Også skoler i Ringsaker er involvert i vandringen. Ungdomsskoleelever fra hele kommunen har i to uker jobbet sammen med Ricardofoto og tatt bilder av utvalgte kulturminner.
- Publikum kan glede seg til å se disse bildene langs ruta. De er langt fra slik man forventer at bilder av kulturminner skal være, sier Berteig hemmelighetsfullt. 

Vakkert og bittelitt skummelt
Årets vandring starter på Sveum og slutter ved Fossum bru, 1,4 kilometer opp langs elven. Her loses publikum ut av løypa og ned Mausetvegen. Vandringen tar cirka én time. Lysvandringen er for alle generasjoner, men kultursjefen tror noe poster kan være litt skumle for barn mellom 0-7 år.
Stien langs elven blir belyst, og arrangørene ønsker ikke at publikum bruker fakler, hodelykter eller refleksvester. Det kan likevel være lurt å ta med refleks for tilbaketuren langs Mausetvegen. Vandringen egner seg ikke for hunder.

Egne menyer
Både før og etter arrangementet er det mulig å kjøpe lysvandringsmenyer på flere spisesteder i Brumunddal. Det blir satt opp fakler på gangstien fra Sveum ned til sentrum.
- Vi håper denne dagen blir en kveld hvor folk benytter seg både av det fine turområdet langs elven og tilbudene i byen, avslutter kultursjefen.   
 
For mer informasjon, se Facebook-arrangementet «Lysvandring langs Brumundal»