«Silva» er designet av Eva Widenoja og produsert av Moelven Limtre. Det er åtte meter høyt og hovedmaterialet er – selvsagt – limtre. Kunstverket er plassert i rundkjøringen i Moelv.

Ønsker velkommen til Moelv

Ringsaker kommune inviterte til et lite kulturprogram ved rundkjøringen i anledningen. Ordfører Anita Ihle Steen og konsernsjef i Moelven Industrier Morten Kristiansen talte for forsamlingen. 

– Dette er en historisk dag for oss, og vi er utrolig glade for at Moelven Industrier har gitt oss denne gaven. Jeg synes det er bra at kunstverket er plassert i innkjøringa til Moelv  – det er et kunstverk som peker oppover og viser at her er det muligheter. Rundkjøringa vil være med på å ønske velkommen til Moelv på en ny måte. Dette er et steg i den viktige utviklinga av den lille byen med det store hjertet, sa ordføreren.

«Silva» – betyr skog

– Det er ikke hver dag å få lov å jobbe med et så spennende prosjekt. Ei rundkjøring tenker jeg skal være noe som er fint å se på, og gjør folk som kommer hit glade. Både de som bor her og de som kommer på besøk. Tanken bak utforminga av kunstverket var at det skulle ha et uttrykk som passer til stedet, og da har jeg tenkt på landskapet med store bølgende åkre. Man kan se igjennom det, og få en opplevelse av at dette har noe med det som vokser og gror i distriktet her. Navnet "Silva" er valgt fordi det betyr skog, fortalte designeren Eva Widenoja.

Gitarist Jørn Kjornerud og sangglade barn fra Kremmerhuset barnehage sto for underholdningen denne dagen. Kjonerud hadde komponert en egen fanfare, kalt «Silva» som ble fremført ved avdukingen.