– Formålet med tilbudet er at barna skal få uforglemmelige sommeropplevelser og gode ferieminner. Ferietilbudet sikrer også foreldre og foresatte nødvendig avlastning i den åtte uker lange skoleferien, sier Jenny Andresen Djupvik, avdelingsleder Fritid i Ringsaker kommune. 

Tilbudet gis i regi av kulturavdelingen i Ringsaker kommune, som årlig ansetter unge voksne som aktivitetsledere. Kultur setter sammen grupper utfra funksjonsnivå, og sammen reiser brukere og aktivitetsledere rundt på dagsturer i nærområdet. 

Variert fritidstilbud

– Aktivitetslederne leder en rekke aktiviteter – det kan variere fra ballspill i gymsal, strandtur, besøk på Hunderfossen, bowling, kinobesøk eller kanotur, sier Djupvik. 

I år er det 19 deltagere mellom sju og 21 år som benytter seg av tilbudet.

– Disse barna får supre sommeropplevelser, takket være våre dyktige aktivitetsledere, legger avdelingslederen til. 

Viktig med naturopplevelser

– Jeg synes det er viktig å introdusere disse barna for friluftsliv. Et besøk på Hunderfossen er vel og bra, men det å padle kano og få flotte naturopplevelser i fellesskap har en større verdi i mine øyne, sier Iver Skjeggestad, aktivitetsleder i avdeling Fritid. 

– Etter kanoturen skal vi steke sveler på primus. Jeg tror dette kommer til å bli en veldig fin dag for oss alle sammen, avslutter han.