Under festivalen vil Moelv fylles med aktiviteter for store og små i regi av frivilligheten. Det blir musikk og danseshow, og publikum får muligheten til å se og teste en rekke ulike aktiviteter. Så langt har over 40 frivillige lag og foreninger meldt seg på, blant annet Ringsaker husflidslag som blant annet stiller med smie og dreiebenk, og viser frem knivmaking. Robotklubben lærer bort programmering, og har med roboter og 3D-printer som kan prøves. Og danesgruppen Surprise vil invitere folk til å prøve seg på magedans.

– Denne dagen skal mangfoldet av tilbud vises frem på en måte som gjør det enkelt for publikum å komme i kontakt med foreningene og dermed lettere å møte dem igjen. Deltakerne forbereder nå aktiviteter som publikum kan bli med på. Så alle i hele kommuen, sett av dagen 7.  september, oppfordrer folkehelsekoordinator Ingerborg Nordlund i Ringsaker kommune.

Limet i lokalsamfunnet

– Lag, foreninger og enkeltpersoner som driver frivillig arbeid er limet i lokalsamfunnet. Dette er en av de viktigste bidragsyterne til felleskapsarenaer og aktiviteter som skaper trygghet, mestring og tilhørighet  – både for de frivillige, og de som får glede av innsatsen til frivillige. Rett og slett oppskriften på godt folkehelsearbeid, fortsetter Nordlund.

– Føler du deg ensom, er ny i kommunen, har tenkt at det hadde vært fint med en hobby eller fritidsaktivitet, men ikke kommet deg ut ennå eller er usikker på hvordan du skal komme i kontakt med et lag eller en forening? Da er frivillihetsfestivalen stedet! Her får du tilbudene presentert på sølvfat! 

Gratis inngang i svømmehallen

Festivalen vil foregå ved Garveriet og garveriparken, og uteområdet mellom Moelv skole og Moelvhallen. I tillegg vil festivalen bli synlig i sentrum også. 

– Vi tilbyr et ekstra trekkplaster for barn og unge opptil 18 år: Dersom man gjennomfører aktiviteter kan det kvalifisere til gratis inngang i svømmehallen i Moelv  med utvidet åpningstid til kl 16. Så ta med badetøy dersom dette er noe du ønsker. Det blir også gratis skyss fra sentrum og til festivalområdet. Enveisbillett, forteller Nordlund.

– Vi rigger for en folkefest! Og gleder oss til å se deg der! 

Bli med på bakkeløp

Bakkeløpet Lundehøgda Opp blir en del av åpningen av festivalen. Her kan man forsere 460 flotte høydemetere fordelt på 6,6 kilomter. Fellesstart kl 11.00. Løpet frister med et rikt premiebord og uttrekkspremier. I tilligg blir det barneløp i Moelv sentrum med start kl 10.30, og stafett kl. 11.00 hvor man kan delta som bedrift eller vennegjeng.

For påmelding til bakkeløpet, gå inn på www.lundehogdaopp.no

Frem til 26. august kan lag og foreninger melde seg på Frivillighetsfestivalen og vise frem sine tilbud. Mer info finner du her 

Frivillighetsfestivalen arrangeres av Ringsaker kulturråd, Ringsaker idrettsråd, Frivilligsentralen i Brumunddal, Frivilligsentralen i Moelv og VilMer i samarbeid med Ringsaker kommune. I tillegg støtter Hedmark fylkeskommune festivalen. 

 

Bilde 1: Representanter fra Surprise Dansegruppe, Lundehøgda Opp, Ringsaker husflidslag og Lauget cosplay, Framtek, Dala Makers og Ringsaker rulleklubb, sammen med folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund.

Bilde 2: Frivillighetsfestivalens arbeidsgruppe: f.v Ingeborg Nordlund Ringsaker kommune, Karin Syversen Brumunddal frivilligsentral, Arnfinn Nes Ringsaker idrettsråd, Eva Brusveen Moelv Frivilligsentral, Nina Solbakken VilMer, Kari Benum Ringsaker kommune og Sindre Tollan Ringsaker kommune. I tillegg består arbeidsgruppa av Trude Engen Strand i Ringsaker kulturråd.