Feiringen starter allerede kl. 12.00 ved torget i Brumunddal. 

–  Vi hyller Skibladner på torget ved en liten minikonsert med Geirr Lystrup: «Lyden av Mjøsa». Styreleder i D/S Skibladner, Bjørn Blichfeldt, forteller historien om Mjøsas hvite svane, og Hjørnet Gastrobar har laks og jordbær på menyen i anledning dagen, sier byutvikler i Ringsaker kommune, Monica Østenheden. 

Parade fra torget kl. 18.00

Kl. 17.45 blir det publikumsoppmøte på torget i Brumunddal. Ringsaker janitsjar leder an paraden, som vil gå fra torget via strandpromenaden, og ned til den nye Skibladnerbrygga. 

– Vi oppfordrer folk til å bli med i paraden. Det er begrenset med parkeringsplasser i Mjøsparken, og vi ber de som har mulighet til det om å parkere i Brumunddal sentrum. Å gå i tog til Skibladnerbrygga med hornmusikk i spissen, blir i tillegg en flott oppvarming til programmet ved brygga, legger Østenheden til. 

Fra kl. 18.30 vil småbåter i regi av Brumunddal Båtforening møte Skibladner i Furnesfjorden og følge Skibladner i en kortesje inn til Brumunddal havn. 

Ønsker velkommen fra scenen kl. 18.30

–  Kultursjefen med fler ønsker velkommen og starter showet ved Skibladnerbrygga fra kl. 18.30. Ringsaker janitsjar skal spille, rådmann Jørn Strand vil si noen velvalgte ord og ordfører Anita Ihle Steen vil offisielt åpne Skibladnerbrygga, sier Østenheden. 

Andre medvirkende er styreleder i D/S Skibladner, Bjørn Blichfeldt, Ringsaker operakor, Geirr Lystrup med band, Tanja Irene Leine, Eldar Vågan og Hogne Moe. 

– Vi håper så mange som mulig vil ta turen til Mjøsparken når Skibladner legger til kai på sin nye Skibladnerbrygge for aller første gang. Dette vil bli en fantastisk dag – Mjøsas hvite svane kler både sol og regn, avslutter kultursjefen. 

 

Informasjon om adkomst

Da det er svært begrenset parkeringskapasitet ved brygga, oppfordrer vi publikum til å velge et av følgende alternativer:

  • Parker i sentrum og bli med på paraden ned Elvepromenaden sammen med Ringsaker Janitsjar, som går fra torget kl. 1800.
  • Benytt den nye parkeringsplassen på Granerudjordet med adkomst fra E6 og Strandsagvegen (se kart) og gå  Elvepromenaden ned til Skibladnerbrygga.
  • Benytt tilgjengelige parkeringsplasser rundt EVRY (også merket i kart).

HC-parkering er tilgjengelig i området ved Skibladnerbrygga.
 
I skrivende stund er regnbygene noe avtagende på ettermiddagen, men kle dere for vær og vind og vær velkommen til en historisk begivenhet!

Parkering Mjosparken.jpg