– Nå er den nye Skibladnerbrygga offisielt åpnet. Skibladner har fått et nytt sted å legge til i Ringsaker. Vi håper på mange besøk – ja, riktig mange besøk. For vi er glad i og stolt av Skibladner. Her snakker vi ekte kjærlighet, sa rådmann Jørn Strand i sin tale under den offisielle åpningen. 

– Skibladnerbrygga er selve perlen i smykket Mjøsparken. Brygga, moloen, båthavna, Mjøstårnet, friområdet med bystranda, skateparken, lekeparken og amfiet er hver for seg attraksjoner. Men i sum noe helt spesielt og kraftfullt. Når folk ellers hører om Brumunddal og Ringsaker, vil Mjøsparken være noe av det første de tenker på og forbinder med oss, la rådmannen til. 

Ordfører Anita Ihle Steen påpekte hvor betydningsfull Skibladner er som historisk symbol og geografisk markør for Innlandet. 

– Det er skikkelig stas å ønske Skibladner velkommen hit i dag til åpningen av Skibladnerbrygga. Både Moelv og Nes har anløp fra før, og endelig fikk Brumunddal sitt. Med Mjøsa, Skibladner og bygdene i bakgrunnen, nær byen og rett ved verdens høyeste trehus og Mjøsparken, ser vi at fortid og framtid nå smelter sammen, sa ordføreren. 

– Vi binder nå byen, de nye næringsområdene, Mjøsparken og Mjøstårnet tett sammen. Dette er en unik totalpakke som vil bidra til å løfte kommunen vår videre, avsluttet hun. 

Publikum kunne nyte et flott program med innslag fra blant annet Ringsaker janitsjar, styreleder i D/S Skibladner, Bjørn Blichfeldt, Ringsaker operakor, Geirr Lystrup med band, Tanja Irene Leine, Eldar Vågan og Hogne Moe.

Det var Skibladners Bjørn Blichfeldt som fikk æren av å klippe snora for å markere den offisielle åpningen av Skibladnerbrygga – til stor applaus fra publikum.