Hva er Skaperfest?

På Skaperfest møtes teknologi, kunst og vitenskap. Dette er en festival hvor alle – oppfinnere, kunstnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere – kan vise fram hva de har laget.

På festivalen vil du også kunne delta på foredrag, kurs, verksteder og show. 

– Vi ønsker oss flere som kan tenke seg å være med på å lage et bredt mangfold under denne skaperfestivalen! I fjor hadde vi 2-3000 publikummere, og vi tar høyde for at det blir like mange i år. Jeg kunne spesifikt ønske meg noen som kan smi her på åpen gate og en keramiker som kan vise frem dreiekunsten sin, sier Henriette Enger. 

Med mange workshops og store og gode telt til å være innomhus om det blir dårlig vær så er vi sikret en herlig myldrende og kreativ arena for både utstillere og publikum. 

Skaperfest er en festival for kreativitet og skaperglede. Her møtes teknologi, kunst og vitenskap. Det er en festival hvor alle – oppfinnere, kunstnere, hackere, entusiaster, geeker, håndverkere og hjemmemekkere – kan vise frem hva de har laget. Festivalen består også av foredrag, kurs, verksteder, show og aktiviteter.

– Vi ønsker å vise bredden innen så mange felt som mulig, og det er fortsatt ledige plasser hvis det er noen som har lyst til å være med som utstiller. Om du er i gang med noe hjemme i garasjen eller i kjelleren, ikke vær sjenert! Kom frem med det. Her er alle som skaper noe velkommen, sier rådgiver Henriette Enger.

Utvidet kulturbegrep

Det er mange som driver med mye morsomt, men som ikke har en naturlig møteplass eller et sted å få vist fram det de driver med innenfor de tradisjonelle kulturarenaene. På Skaperfesten har de sitt naturlige rom. 
– Dette er et viktig arrangement som var en stor suksess i fjor. Vi har mange skapere her, og det er viktig å vise fram et mangfold som kanskje også vil inspirere til ytterligere ideer og gründerskap, sier en optimistisk næringssjef Tor Rullestad.

Makerspace og biblioteket er arenaer for egne aktiviteter som inngår i festivalen.

– Dette har rett og slett blitt et gedigent arrangement, og det er utrolig morsomt at så mange har lyst til å vise frem de spennende tingene de driver med, sier Enger. 
 

Se facebook-arrangementet for Skaperfest Innlandet 2019
 

Se facebook-arrangementet for Skaperdag på Ringsaker videregående skole


Se facebook-arrangementet for «Skaperfrokost» på videregående