Publikum strømmet til torget i Brumunddal for å delta i Skaperfest Innlandet. Det var aktivitet over hele torget, og i gågata myldret det av folk. Elever fra Brumunddal ungdomsskole hadde gått eller løpt BRUSK-mila, og var med på å åpne Skaperfesten.

Første besøk i Newton-rommet

Det var kø utenfor da Newton-rommet åpnet for publikum for første gang, og aktiviteter som t-skjortetrykking og robotkjøring slo godt an. Utover høsten åpner Newton-rommet både for skoleundervisning og for publikumsaktiviteter utenom ordinær åpningstid.

Det var godt besøkte stands med smykkekunst, trebåtbygging og dronebygging, og standen med pannekakerobot hadde en jevn strøm av besøkende.

DalaMakers var på plass som i fjor, og PR Praktisk Realfag var på plass med både stand og et fantastisk sceneshow sammen med dansere fra PS Dance.

Populært med kostymeverksted

På standen til Cosplay Innlandet var det en jevn strøm av små og store gutter og jenter som fikk lage egne kostymer. Modelltogbygging, VR-briller og kunst av plastsøppel var også godt besøkte stands.

– Dette har vært en helt fantastisk dag. Utstillerne har vært helt fantastiske, og det er så gøy å se at folk kommer og deltar, sier kulturrådgiver Henriette Enger etter at siste arrangement i årets «Sommer på torget» er gjennomført.