Fjorårets arrangement trakk over 3.000 publikummere, og det er erfaringene derfra som ligger til grunn for at ordningen med et begrenset antall billetter prøves ut i år.

– I fjor var det en fantastisk stemning langs stien, både blant aktører og publikum. Samtidig så vi at den store publikumsmengden bidro til å redusere kvaliteten på det publikum fikk oppleve. Det ble mye venting i kø for å komme inn, og flere måtte dra hjem uten å ha sluppet inn. Derfor ser vi oss nødt til å gjøre noen grep for å unngå for mye venting i årets vandring. På denne måten håper vi å kunne by publikum på en opplevelse av stillhet og undring, og ikke bare en enorm strøm av mennesker, sier kultursjef Asle Berteig. 

– Årets løsning blir en prøve. Når responsen er så stor i år også må vi revurdere formen og arenaen frem mot 2020. Dette er virkelig noe vi ønsker at alle som har lyst skal få med seg, sier kultursjefen.  

Gratisbilletter

Arrangementet er fortsatt gratis, og publikum må bestille også de siste 300 billettene via ticketmaster.no. Disse blir tilgjengelige fredag 20. september kl. 09.00. Man velger tidspunkt for oppmøte. Det blir innslipp hvert fjerde minutt fra kl. 19-21 med guidede grupper på 60 personer. Til sammen har årets vandring da plass til 1.800 publikummere.