Leder for Newton Ringsaker, Anette Kjelsrud, gleder seg til å vise fram noen av aktivitetene som Newton-rommet kan tilby.
 
– Vi får besøk av 7. trinnselever fra Stavsberg skole. De har vært med i First Lego League flere ganger, og skal demonstrere robotkjøring under Skaperfesten, forteller hun.

Hvordan ser håret ditt ut?

De som tar turen innom Newton-rommet på lørdag kan få muligheten til å studere sitt eget hårstrå i mikroskopet.
 
– I tillegg viser vi vinylkutting og tekstiltrykk – og kanskje noen får prøve seg på å trykke sine egne t-skjorter med Newton-logo på, sier Kjelsrud.
 
Det vil også bli lagt til rette for å teste ut enkle kjemieksperimenter på lab’en.

Snart klare for oppstart

Newton-rommet skal være en undervisningsarena der det kjøres opplegg for skoleklasser, og mange skoler har allerede booket seg inn på moduler utover høsten. Newton Ringsaker vil også ha åpent for barn og unge, næringsliv og annet publikum utover ordinær åpningstid.
 
– I løpet av høsten blir det eksperimentklubber for barn og unge, bursdagsfeiring og teambuilding/eventer for bedrifter. Vi har et eget møtelokale og kan tilby servering i samarbeid med Frk. Pimpernell dersom det er ønskelig, sier Anette Kjelsrud.

Skaperfest Innlandet 2019

Under Skaperfesten kan du gjøre et dypdykk i teknologi og skaperglede. Lag spiselige kunstverk med «pannekakerobot», lær å lage din egen drone, fordyp deg i dataprogrammering med Kodeklubben, lag kunst av søppel og få med deg det spektakulære sceneshowet ved Praktisk Realfag!

Les alt om Skaperfest Innlandet