Blant dem var Gina Øverland, Bas Hoogendoorn og den lille babyen Sofie, som nylig har bosatt seg på et småbruk i Moelv. 

«Meet in the middle»

– Jeg er opprinnelig fra Nederland. Gina er fra Stavanger og vi traff hverandre i Tromsø, hvor vi har bodd sammen en stund. Nå som vi har fått barn, ønsket vi et roligere liv nær naturen.  Stedet vi landet på var et slags «meet in the middle» mellom Tromsø og Nederland. Det ble Moelv, forklarer Bas.

– Jeg er ukentlig i Nederland i jobbsammenheng og har opparbeidet meg veldig mange eurobonuspoeng. Det er ikke så miljøvennlig, og på sikt er planen å reise mindre, la Bas til. 

Gina forteller at Moelv var et praktisk sted å bosette seg for henne, som jobber som lege på Lillehammer. 

– Akkurat nå er jeg i permisjon. Det har vært en overgang for meg å plutselig bo på en gård med en liten baby. Noe ganske annet enn Tromsø-livet! Det har vært litt ensomt, men heldigvis har vi har fått masse besøk av familie og venner. Det er fordelen med å ha stor plass! Jeg tror det vil gå seg fint til, sier hun og legger til at livet nær naturen har mange åpenbare kvaliteter.

På flyttefot

Peter Bavngaard Thrane og Lise Tingstad er for tiden på flyttefot, og gleder seg stort til å flytte til Brøttum i desember. 

– Vi flytter formelt til Ringsaker i desember. Akkurat nå bor vi på «den andre sia» av Mjøsa, et mellomstopp på veien fra Trondheim, hvor vi har studert og jobbet, forklarer Lise, som opprinnelig er fra Lillehammer. 

–  Vi hadde et ønske om å flytte tilbake til regionen. Peter jobber på Klosser Innovasjon i Hamar og jeg jobber som biolog og forsker på Norsk institutt for naturforskning i Lillehammer, og da passet det fint å bosette seg et sted imellom, forteller Lise.

– På Brøttum kan vi leve landlig, men likevel ha de jobbene vi har, legger Lise til.

Ønsket velkommen av ordfører og rådmann

Alle som hadde meldt seg på innflyttertreffet ble ønsket velkommen av ordfører Anita Ihle Steen og rådmann Jørn Strand.

– Det å få nye folk inn i kommunen, få innflyttere som bringer med seg nye tanker, ny kunnskap og nye forventninger, det er gull verdt. Vi er takknemlige for at dere har bosatt dere her, og håper at dere vil trives, sa ordfører Anita Ihle Steen under innflyttertreffet. 

– Denne kommunen har så mye å by på. Vi er jo strengt tatt et Norge i miniatyr. Vil du bo midt i sentrum eller langt ute på bygda, i nærheten av Mjøsa eller nær fjellet. Alt er mulig. Vi bor akkurat passe nært alt – og akkurat passe langt unna, la ordføreren til. 

Rådmann Jørn Stand ønsker også publikum varmt velkommen.

– Ringsaker er i vekst. Vi har vekst i innbyggere, i arbeidsplasser, i handel, i antall boliger, i antall hytter og næringsbygg. De siste årene har vi satset tungt på å bygge gode barnehager og skoler for barna våre. Det er barna som er framtida. Vi har bygget flerbrukshaller, lekeplasser og friområder som Mjøsparken. Ta dere en tur, bli kjent med disse arenaene. Alle disse investeringene er viktige for bolyst, trivsel og attraktivitet, sa rådmannen. 

Mat, mingling og underholdning

Kommunens nye innbyggere fikk delta på et variert program, og kunne besøke standene til Visit Sjusjøen, Visit Innlandet og Matlystfestivalen – i tillegg var kommunens stands fra innbyggerservice, næringsavdelingen og kulturkontoret.  

Prøysenhuset bød på musikalske innslag, fleskepannekaker, kaffe og dessert, og på scenen sto ingen ringere enn Leif Anders Wentzel & Trond Nagell Dahl.

– Responsen har vært over all forventning, og det var utrolig hyggelig å bli bedre kjent med kommunens nye innbyggere. Jeg håper og tror at de vil finne seg godt til rette i Ringsaker, sa markedssjef i Ringsaker kommune, Bjørg Mykløy.