For mange er han mest kjent som Albert i såpeserien Hotell Cæsar som gikk på TV 2 i nærmere 20 år. Siden den gang har han spilt i flere teateroppsetninger, TV-serier og filmer, blant annet Max Manus. 
– Vi er svært glade for å få med en så dyktig og anerkjent skuespiller i ankerrollen til årets oppsetning av «Snekker Andersen og Julenissen», sier produsent og assisterende kultursjef, Marthe Sørby. 

Krogtoft Larsen har alltid vært glad i Alf Prøysens tekster og sanger, og husker godt da «Kanutten» gikk på barne-tv. Han var derfor ikke i tvil da han fikk tilbud om jobben. 

– En av de fine utfordringene med denne jobben er å få inn dialekten, en dialekt jeg er veldig glad i, sier han. 

Tradisjon

For tredje året på rad setter Prøysenhusteateret opp stykket som bygger på filmmanuset fra 2016. Forestillingen er blitt en kjær tradisjon for mange, og spilles utendørs i all slags vær og for fulle tribuner hver gang.
– Selv om historien er den samme, forsøker vi å gi publikum en ny opplevelse hver desember. I år kan jeg røpe at vi har lagt mye ressurser i å skape en helt spesiell nisseverden, sier regissør Camilla Bakken. 

Julenissen og Fru Andersen spilles i år som i fjor av Dag Håvard Engebråten og Andrea R. Haave. De andre rollene er besatt av regionale amatører. Snekkerfamilien består denne gangen av tre døtre, og Maiken Benno (10) fra Brøttum er tilbake som minstejenta Karen. Hun hadde samme rolle i 2017. Hun får følge av storesøstrene Emilie Nybakken (14, Brumunddal) og Hedvig Solum (13, Hamar). Besteforeldrene spilles av Hege Nybråten (Moelv) og Frode Taraldsen (Brandbu). Han spiller også gamlenissen. 

Mathias Benno (7, Brøttum) spiller Snekker Andersen som ung, og Lars Engen Nordahl (Raufoss) postmann. Nissefamilien består av nissemor Aina Åseth (Løten) og nissebarna Emilie Hasselgren Opsand (9, Stange), Mattis Olimstad Nordahl (9, Raufoss) og Else Lundgren Dahlman (10, Hamar). 

Billettsalget er i gang

Billettsalget er allerede godt i gang, og det er satt opp seks forestillinger med premiere 30. november kl. 18.00. Her kjøper du billetter.