For niende år på rad har Ringsaker kommune samlet små og store arrangement over hele kommunen i «Jul i Ringsaker», som sendes ut til alle innbyggere i kommunen samt hytteeiere på Sjusjøen. 

Samlet oversikt

– Hovedmålet er å gi en oversikt over alt som skjer i kommunen i tiden framover mot jul, og å gi arrangører en hjelpende hånd med markedsføringen av arrangementene deres, sier kulturrådgiver Rebekka Joswig, som har hatt ansvaret for innsamlingen av stoff til heftet. Arrangementene som er registrert i kulturkalenderen hentes inn i både heftet, i månedlige annonser i Ringsaker Blad og i en digital julekalender som blir tilgjengelig på forsiden av kommunens nettside. 

– Den digitale julekalenderen inneholder også arrangement som har blitt registrert inn etter at fristen for den trykte versjonen gikk ut. Det er fortsatt mulig å registrere flere arrangement i den digitale kalenderen. Det er også den som brukes for å registrere arrangementer resten av året, understreker Joswig. 

Lokal profil

Aktørene som er representert i «Jul i Ringsaker» er godt fornøyd med at kommunen tilbyr denne markedsføringskanalen. Trude Engen Strand i Ringsaker Janitsjar gleder seg til konsert med Bernt Ola Volungholen i Teatersalen.

– Vi har solgt mange billetter allerede, og dette blir en fantastisk koselig konsert. Sammen med Bernt Ola får vi også med Sakarja barnekor. Programmet er lunt og utrolig fint, og jeg tipper det er mange som gleder seg til å høre Bernt Ola synge «O helga natt», sier Engen Strand.

Eivor Oswold Bjørnstad fra Stasjonsgalleriet åpner dørene til sin juleutstilling til helga.

– Jeg pleier å ha mange innom utstillingene mine, og nesten flere tilreisende enn lokale. Det er både billedkunst og kunsthåndverk, og her er det mange fine julegaver å få kjøpt, sier hun.

Tradisjonell julemesse

På Brøttum er bygdekvinnelaget i full gang med forberedelsene til sin julemesse, som ble arrangert for første gang i 1990. 

– Vi har 10-15 utstillere, og vi pleier å ha bra med besøk. Spesielt er julekakesalget populært, og kakene blir som regel solgt ut på kort tid, sier Hanne-Marit Amb fra Brøttum Bygdekvinnelag.

Kvalitetstid for barnefamilien

På bibliotekene i Moelv og Brumunddal blir tempoet tatt litt ned i førjulstiden. Her er det fokus på at små og store kan kose seg med aktiviteter sammen.
– Vi skal ha juleverksted og lage julepynt og julekort, og det blir barnetimer med kjente, kjære Prøysenfortellinger. Det pleier alltid å være veldig koselig, forteller Monica Westvold fra Biblioteket.

Se den digitale julekalenderen her!