Det er et rikholdig program i begge byene våre, med mange lokale aktører som skal bidra til å få ringsaksokningene i julestemning.

Møter opp

Årets første førjulsarrangement gikk av stabelen i Moelv med julegrantenningen i går, og byutvikler Monica Østenheden mener starten lover godt for fortsettelsen.

– Når over 1500 møter opp på julegrantenning i regnvær og skaper så god stemning som de gjorde på torsdag, er jeg helt sikker på at oppslutningen rundt resten av julearrangementene våre blir god også. Det er noe av det som gjør det så koselig og givende å lage arrangementer i byene våre – folk er flinke til å møte opp og benytte seg av tilbudet, sier hun.

Allerede lørdag er det duket for «Barnas julemarked» i Moelv, og deretter er det arrangementer hver lørdag til og med 14. desember, da vokalgruppa Sela med Maren Aarskog, Christiane Skaug, Mari Skullerud og Helene Dæhli synger julen inn.

Utekino og mat

På torget i Brumunddal er det julegrantenning i helga, og så går det også her slag i slag framover mot jul.

– Etter fjorårets suksess med utekino med visning av juleklassikeren «Love Actually», blir det ny mulighet til å trosse kulda og få med seg denne filmen i år også, lover kulturrådgiver Henriette Enger. 

Ellers er mat et stikkord på torget i Brumunddal – 30. november er det julematmarked på torget, med bodsalg med lokale produsenter. 

– Det siste arrangementet før jul er også her 14. desember, da er det Trond Svendsen som står på scenen med «Blå jul», sier prosjektleder Monica Rylander.  

 

Se alle arrangementene i byene her

Her finner du oversikt over arrangementene i «Jul i Ringsaker»