– Det er stort for Prøysenhuset å få så mye TV-tid i førjulstida. Det gjør at hele befolkningen blir bedre kjent med Alf Prøysen, Prøysenhuset og forfatterskapet, sier daglig leder Marie Beate Rise.
 
Fjorårets programserie med samme navn og med Bjarne Brøndbo som programleder, oppnådde gode seertall. Tellus Works, som lager programmene for TV2, har derfor igjen lagt produksjonen til Prøysenhuset i Ringsaker. 
 
Også i år ligger fokuset på nære, gode samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen og gode tips til julepynting. Årets gjester er Herborg Kråkevik, Åse Kleveland, Magnus Grønneberg og Eva Weel Skram, som alle har musikken til felles. I programmene byr de på seg selv gjennom sanger og historier.
 
– «Julenatt hos Prøysen» er med på løfte Prøysens nære, menneskelige og fortsatt aktuelle forfatterskap. Gjennom artistenes tolkninger gir de nytt liv til Prøysens sanger, som for mange av oss er selve essensen av barndommens jul, sier Rise.

Grand finale med eget konsertprogram

Serien avsluttes med et konsertprogram som sendes 22 desember. Her synger gjestene og flere andre artister eget materiale, i tillegg til julesanger og Alf Prøysens klassikere som «Du skal få en dag i mårå», «Romjulsdrøm» og «Å den som fikk være en julepresang».
 
– For Prøysenhuset, som er et nasjonalt kulturhus, er dette et viktig vindu ut mot publikum. Etter at «Julekveld hos Prøysen» ble sendt på TV i fjor, fikk vi besøk fra gjester fra flere steder i landet. Jeg håper at «Julekveld i Prøysen» vil gi seere i de tusen hjem ekte og god julestemning, avslutter Rise.


Sendetidspunkt «Julekveld hos Prøysen

15. desember kl. 21.45  
Episode 1: Herborg Kråkevik 

17. desember kl. 21.40   
Episode 2: Eva Weel Skram 

18. desember kl. 21.40
Episode 3: Magnus Grønneberg 

20. desember kl. 21.40
Episode 4: Åse Kleveland

22. desember kl. 21.40 
Episode 5: Konsertprogram – med alle tidligere artister og Silje Nergaard.