I Brumunddal og Moelv er rutene lagt i tilknytning til Brumunda og Moelva, som var livsnerven for utviklingen av byene. Stolpejakta starter 1. mai i byene, og på Sjusjøen er det klart fra 10. juni.

Gratis og populært

Stolpejakten i Ringsaker er et gratis trimtilbud, og er et samarbeid mellom Ringsaker orienteringsklubb og Ringsaker kommune.

– Det er sjette året i år, og deltakelsen har vært sterkt økende. Fra den spede begynnelsen med 160 deltakere i 2015, var vi oppe i 3.500 i fjor. Det er flott å se at stadig flere synes stolpejakt er en spennende aktivitet, sier folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund.

Korona-tilpasninger

På grunn av smittefare er det gjort noen praktiske endringer i år. Stifteklemmene er fjernet fra stolpene, for å unngå smitte.

– Vi anbefaler å laste ned appen «Stolpejakten.no». Stolpene registres da uten at en trenger å berøre stolpen. Det er også mulig å skrive ned bokstavkodene på hver stolpe og levere kartbrosjyren med bokstavene notert på. Husk egen blyant/ penn på turen, sier Odd Rise fra Ringsaker orienteringsklubb.

Det er ditt ansvar å følge myndighetenes smitteråd. Husk å holde avstand til andre også når du har pause. Unngå å gå mange sammen. Unngå å ta på stolpene. Har du forkjølelsessymptomer eller er smittet av covid-19 skal du holde deg hjemme.

Kartbrosjyre kan fås i sportsforretningene, bensinstasjoner og noen butikker. De blir lagt ut brosjyrer utenfor kommunens bibliotek, servicesentrene og på turistkontoret i Brumunddal. I tillegg deles brosjyrene ut til elever på barne- og ungdomsskolene etter hvert som disse åpner igjen.

Les mer om stolpejakt i Ringsaker