– Alle typer hunder er velkomne! Det kan være lurt å ta med godbiter og kanskje en leke som hunden liker, sier landslagsutøver Jeanette Sandbæk Håland. Sammen med de andre utøverne i Åsmarka blandede agility skal hun instruere de som ønsker å prøve seg.  

Aktivitet i sentrum
Lørdagens arrangement er et samarbeid mellom Ringsaker kommune og Åsmarka blandede agility, og føyer seg inn i rekken av torglørdager i Brumunddal.

– Vi har hatt alt fra sandhåndball til grilldag til nå en skikkelig hundedag. Nå gleder vi oss til å se massevis av glade hunder som får prøve seg på øvelsene i agility, sier Marthe Sørby, leder for allmennkultur i Ringsaker kommune.

Og for de som ikke selv har hunder å ta med, er agilitysporten også veldig publikumsvennlig. I tillegg skal politihunden Gjermund og Jane Brendhagen demonstrere søk etter narkotika, og det blir ulike stands.
 
– Vi håper å skape skikkelig liv på torget denne lørdagen, sier Sørby.

Økende interesse 
– Vi skal også gi publikum et innblikk i den allsidige treningen som trengs for å få en topptrent agilityhund. Dette er en fartsfylt hundesport som krever mye av hunden både fysisk og mentalt. En hund kan bli like sliten av en økt med agility som en lang tur i fjellet, fordi den må bruke hodet sitt. Derfor er dette en flott aktivitet for alle hunder, uansett ambisjonsnivå, sier Sandbæk Håland. 
 
Åsmarka blandede agility er en treningsgruppe for utøvere som satser innen hundesporten. Siden oppstarten i 2011 har gruppa hatt en utøver på landslaget med 5. plass i VM som beste resultat. To utøvere har vært på rekruttlandslaget, og en av disse reserve på landslaget.
  
– Interessen for agility har økt veldig i Ringsaker de siste årene. Ønsker man å gå nybegynnerkurs i agility tilbyr alle de lokale hundeklubbene dette. Målet er at torgdagen skal gi enda flere hundeeiere lyst til å bruke hunden sin i agility. Det er en super aktivitet for både to- og firbeinte. Det kan for eksempel være en flott aktivitet for barna i familien, avslutter Sandbæk Håland.