Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"3.6

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2019 . - Bok . - 269 sider
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Connell og Marianne vokser opp i den samme irske småbyen, men der ender likheten dem imellom. De kommer fra hver sin verden, og ingen lar dem så mye som et øyeblikk glemme sin plass i det lille samfunnet. Den gnistrende tiltrekningen mellom skolens kjekkeste gutt og den smarte, rike, venneløse jenta er og forblir deres hemmelighet. Og da de møtes igjen på universitetet i Dublin er rollene byttet om, men tiltrekningen mellom dem like komplisert og elektrisk. Alle andre er en kjærlighetsroman, en fortelling om hvordan et menneske kan forandre livet til den andre. Den viser oss hvor vanskelig det er forandre den vi dypest sett er. Hvordan stolthet og usikkerhet gir grobunn for misforståelser som aldri kan rettes opp. Med hjerteskjærende ømhet avslører den forholdet mellom sex og makt, mellom ønsket om å såre og bli såret, ønsket om å elske og bli elsket. Vinner av Costa-prisen 2018
Hylleplass:
ROO
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPocketPå hylla
Connell og Marianne vokser opp i den samme lille byen i Irland, men likheten stopper også der. De tilhører to ulike verdener, og den sterke tiltrekningen mellom skolens kjekkeste gutt og den rike, venneløse jenta må for all del holdes skjult. Når de møtes igjen på Trinity College i Dublin, er rollene byttet om, men tiltrekningen mellom dem er fortsatt like sterk og like komplisert. «Alle andre» er en kjærlighetshistorie om hvordan en person kan endre livet til et annet menneske, om forholdet mellom sex og makt og om hvilke konsekvenser stolthet og usikkerhet kan få for valgene vi tar. Omtalen er utarbeidet av BS.

Alle andre


av Sally Rooney (oversatt av Tiril Broch Aakre)
Bok utgitt 2019
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: Voksenavd ROO)
Bestill Husk denne

Skjønne verden, hvor er du


av Sally Rooney (oversatt av Hilde Stubhaug)
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Moelv - Plassering: Voksenavd ROO)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Hva kan stå i veien for ekte kjærlighet? Vel, klassetilhørighet, sosial status, egen usikkerhet og en hel haug med ting kan sabotere for denne kjærlighetshistorien.
Vi følger Marianne og Connell fra videregående til studenttiden. Marianne kommer fra en rik familie, men hun har et ganske kjølig forhold til moren og broren sin. På skolen er hun flink og venneløs. Connells mor jobber som vaskehjelp for familien til Marianne. Det er slik Connell blir kjent med henne. Han er populær på skolen og vil holde vennskapet med Marianne hemmelig.
Dette er bare det første hinderet, men de kommer stadig tilbake til hverandre gjennom de neste årene. Synsvinkelen veksler mellom de to, og det gjør at vi forstår begge og kan se sammenhenger de ikke kan se.
Boken setter ord på finstilte følelser. Den får frem usikkerheten i relasjoner og ulike sosiale sammenhenger. Hva som blir sagt, hva som ikke sies, hva som ligger mellom linjene.
Boken maler frem en magisk stemning. Alle følelsene, det føles så inderlig og ekte. Til tider er det hjerteskjærende, trist og rått, til tider vakkert. Akkurat som livet er.
05.05.2020, 10:34  Bibliotekaringunn, 32
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Alle andre
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom