– Med snart 16 års fartstid gjør man seg noen erfaringer, ler Anne Irene, som ikke kan stikke under en stol at hun er en dreven barnehageansatt.

Trygghet er alt

– I utgangspunktet går barnehagetilvenningen over tre korte dager. Noen barn trenger lenger tid å føle seg trygge, andre mindre. En god dialog med foreldrene er viktig for at innkjøringsfasen skal bli så positiv som mulig. De små skal bli trygge på oss som jobber her, og foreldrene skal føle at det er trygt å la ungene sine være her, sier hun.

Inn døren kommer lille Oliver (1) med sekken på ryggen og med et trygt grep om pappas hånd. Han er en av de «nye» barnehagebarna. Med et smil om munnen, er det enkelt å se at Oliver viser gjensynsglede over å være tilbake i barnehagen. 

– Innkjøringen har gått veldig fint. Han er veldig tillitsfull og går rett inn i leken. Det gjør det enklere å gå herfra, når vi ser at han har det bra, forteller Jacob Normann, faren til Oliver. 

Rett i leken

Petter Løseth Johansen er pappa til Pernille (1 ½), som også har sine første dager på «Rosestua». Pernille selv er så dypt konsentrert med å utforske en plastikkgiraff, at hun ikke enser voksenpraten de ansatte som sitter på gulvet sammen med henne. 
 
– Det virker som hun har funnet seg godt til rette. Det har ikke vært noen grining så langt, sier pappa Petter, som har foreldrepermisjon ut august.

– Det er fint å kunne ha barnehagetilvenningen mens jeg fortsatt har permisjon. Det gjør det veldig fleksibelt, spesielt med tanke på at mor er tilbake i jobb, avslutter han.

 
Trenger du barnehageplass? Her ser du oversikten over ledige barnehageplasser i Ringsaker.