Christian Borch, et kjent og kjært NRK-ansikt kommer, det gjør også Lotta Elstad som har skrevet romanen Xiania og Bjørn Ivar Fyksen som til daglig anmelder bøker i Klassekampen.

Christian Borch arbeidet i statskanalen fra 1978 til 2015, blant annet som utenriksreporter og -kommentator og utenriksredaktør. I tillegg har han jobbet i Morgenbladet og The Times i London. Han fikk Gullruten som beste nyhetsanker i 2004.
Borch har skrevet en rekke bøker. Tidligere i år kom boka “Bak kulissene. Minner fra et liv i journalistikkens skarpe ende”, som ikke bare er en selvbiografi, men også en fortelling om Europa og om verden forøvrig.

Lotta Elstad debuterte med dokumentarboka “En såkalt drittjobb” i 2008 og har siden utgitt flere kritikerroste bøker som er oversatt til en rekke språk. 
“Xiania 1” er hennes fjerde roman og den første i en serie på tre. Den handler om å gå på fylla i forbudstida, om å ta abort da dette var ulovlig - og ikke minst om nitten år gamle Klara som surrer seg oppi et hemmelig nettverk i Kristiania (Xiania) - det vil si: Oslo - for hundre år siden. Romanen er blitt omtalt som et glamorøst og gjørmete drama om smugling, kvinnefrigjøring, dans, fyll, dotømmerstreik og håpløse forelskelser.

Bjørn Ivar Fyksen omtaler et utvalg av årets bøker. Han er litteraturkritiker i Klassekampen og har i en periode vært redaktør for Bokmagasinet samme sted. Han har doktorgrad i nordisk litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og har tidligere utgitt antologien «Alminnelige arbesfolk. Om Alf Prøysens prosaforfatterskap.»

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Torsdag 23. november klokka 19:00