Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"4.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2019 . - Bok . - 237 s.
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Den columbianske kunstneren Emma Reyes vokste opp som lutfattig og foreldreløs, innestengt i et kloster sammen med søsteren Helena. De ble utnyttet og krenket på det groveste av de fleste voksne. Dette er en levende fortelling om en hjerteskjærende barndom, fortalt av Emma selv. Brev fra min barndom ble kåret til årets bok i Columbia 2012. Boken er hyllet i en rekke land og ble varmt omfavnet av nobelprisvinneren i litteratur, Gabriel García Márquez.
Hylleplass:
709.2 Reyes, E.
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
«En fortelling som er Dickens verdig. I 2012 ble den kåret til årets bok i Colombia. Men denne boken er mye mer enn det: Det er en ny klassiker, en sterk og inderlig bok som vil leve lenge.»

DARÍO JARAMILLO

Den kolombianske kunstneren Emma Reyes vokste opp fattig og foreldreløs i et kloster sammen med søsteren Helena.

Bestandig møkkete og underernærte tilbrakte de store deler av tiden på et rom uten vinduer, uten vann og uten elektrisk lys. Den voksne Emmas stemme gjenskaper med lekende fantasi den lille jenta som var i stand til å finne selv de minste lyspunkter i en mistrøstig tilværelse. Og Emma er en unik historieforteller. Uten selvmedlidenhet eller bitterhet gir hun et brutalt, men også rørende, humoristisk og eventyrlig innblikk i en barndom og oppvekst under svært trange kår, inntil hun forlater klosteret som 19-åring.

«Brev fra min barndom er et mirakuløst dokument fra det stort sett ukjente geni Emma Reyes' hånd ... Reyes tryller ubesværet frem en fortelling om en oppvekst i Bogotås slum og i det katolske nonneklosteret, som hun senere rømmer fra, så scener og personer både blir groteske og eventyrlige.»

WEEKENDAVISEN

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Brev fra min barndom
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom