– Takket være familien Schjerpen som stiller sitt jorde til disposisjon, og i tillegg kjører utstyr og sjauer, skal scenen være klar i løpet av dagen. Scenen er rigget slik at alle fra Gjøvik og Toten skal se «hemmat» og hvor fin utsikten er fra denne siden av Mjøsa, forteller initiativtaker Arthur Bucardt.

– Vi har bikket 3000 solgte billetter så langt. Vi håper på ytterligere 1000 forhåndsolgte billetter på nett innen fredag, og kanskje så mye som 3000 solgte billetter i døra. Det er spådd strålende vær – og med verdens beste utsikt og verdens beste musikk, kan det ikke bli bedre, sier Bucardt, og legger til at det er mulig å betale med kontant, kort eller Vipps. 

Gratis busstransport fra Moelv og Rudshøgda

– Det er satt opp gratis busstransport fra Moelv stasjon og Nortura på Rudshøgda fra kl. 15.45. Bussene går i shuttle kontinuerlig, før og etter konserten. Konsertområdet nedenfor Ringsaker kirke åpner kl. 16.00. Av praktiske årsaker blir det ikke mulig å parkere ved Ringsaker kirke, forteller daglig leder for Prøysenhuset, Marie Beate Rise.

– Vi håper publikum vil nyte ettermiddagen i disse fantastiske omgivelsene. Barn under 16 år slipper inn gratis og det er mulig å kjøpe forfriskninger inne på konsertområdet, legger hun til.  

Overskuddet går uavkortet til Kreftforeningen 

– Bakgrunnen for denne sprø ideen var å samle inn penger til Kreftforeningen. Her kan publikum gjøre nettopp dette og samtidig nyte musikk spilt av de beste musikerne Norge har å by på, avsluttet Bucardt.

Båtfolket vil også få anledning til å donere penger til Kreftforeningen fra sjøsiden. 

Kjøp billetter til konserten her!

Har du allerede kjøpt billett? Praktisk informasjon om konserten laster du ned her. 

Om konserten

«Sommerkveld ved Mjøsa» er etter initiativ av Arthur Buchardt, et samarbeid mellom Kreftforeningen og Ringsaker Kommune ved Prøysenhuset. Konsertens overskudd går i sin helhet til Kreftforeningen. Lions er med som samarbeidspartner for å bringe eldre fra sine distrikt til konserten. Lions-klubbene vil henvende seg til institusjoner slik at gjestene kan melde seg på. Alle seniorgjester som er påmeldt og kommer i følge med Lions har gratis adgang.