– Under «Byggcamp» knytter elevene våre kontakt med næringslivet og får delta på praktiske demonstrasjoner. Dette gjør det lettere for elevene å velge studier videre, sier assisterende rektor ved Ringsaker videregående skole, Grete Øksdahl.

– Det er utdanningsprogrammet bygg- og anleggsteknikk som er hovedansvarlig og har kontakt med de besøkende og næringslivet. Men også utdanningsprogrammet service og samferdsel er med som guider, informasjonsskranke og serviceledd, legger rektoren til. 

Lærer mer om yrkesfag og knytter kontakt med næringslivet

Elevene Odin Høie Vollum, Håvar Rasmussen, Hans Petter Olstad Saur og Herman Kulstad fra Ringsaker videregående mener at campen bidrar til at elevene får mer kunnskap om yrkesfagene. 

– «Byggcamp» er viktig for rekruttering til yrkesfagene. Den hjelper oss til å få øynene opp for ulike bransjer og jobbmuligheter i framtida. Det er mange om har søkt lærlingplass og fått jobb etter å ha kommet i kontakt med bedrifter på «Byggcamp», sier de.

– Yrkesfag er ikke så «dritt» som mange skal ha det til. Dette er moro, legger gutta til. 

Besøk fra FUSK

«Byggcamp» er også relevant for ungdomsskoleelever som skal begynne på Ringsaker videregående skole, som tilbyr yrkesfaglige tilbud innen bygg og anleggsteknikk, elektrofag, helse- og oppvekstfag, service og samferdsel og teknikk og industriell produksjon. 

Aron Longva og Josef Lien fra 10. trinn på Furnes ungdomsskole hadde en innholdsrik dag under «Byggcamp». 

–  Det er gøy å se å lære litt om de ulike bransjene innenfor yrkesfagene. Selv drømmer jeg om å bli bilmekaniker, sier Josef. 

– Jeg er usikker på hva jeg vil bli, men tenker at det aller viktigste er å trives i jobben, sier Aron.

Hele 21 bedrifter var utstillere under «Byggcamp». Blant dem var viktige Ringsaker-bedrifter som Moelven ByggModul AS, Syljuåsen AS og Betong Øst. 

Les mer om Byggcamp