Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"3.5

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2019 . - Bok . - 270 sider
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Hva er det egentlig som er så fascinerende ved ålen? Hvorfor reiser den én gang i livet til Sargassohavet for å gyte? Og hvordan finner den fram? Ålen er mytisk, mystisk og utrydningstruet, og Åleevangeliet er en bok om verdens mest gåtefulle fisk. I naturvitenskapen er det nemlig ett mysterium som gjenstår, ett vesen forskerne ikke forstår seg på. Det kalles bare «ålespørsmålet», og har forundret vitenskapsfolk gjennom århundrer - fra Aristoteles via Sigmund Freud til dagens marinbiologer. Åleevangeliet er også en beretning om et far-sønn-forhold, og om hvordan ålefisket knyttet dem sammen: «Jeg kan ikke huske at vi noen gang snakket om noe annet enn ål og hvordan vi best kunne fange den, der nede ved elva. Faktisk kan jeg ikke huske at vi snakket sammen i det hele tatt - kanskje fordi vi aldri gjorde det», skriver Patrik Svensson i sin debutbok. Dette er en beretning om opphav, oppvekst, ensomhet, livet og hvordan det bør leves. Og om livets siste og uunngåelige utfordring: hvordan man håndterer døden.
Hylleplass:
597 SVE
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
Populærvitenskap og et far/sønn forhold er tett vevd sammen i denne boken. Ålen er verdens mest gåtefulle fisk. Den er mystisk, mytisk og utrydningstruet. Det er en fisk som vitenskapen ikke forstår seg helt på. Det kalles bare «ålespørsmålet». Hvorfor drar ålen en gang i livet til Saragossahavet for å gyte, hvordan finner den fram, og det er aldri blitt observert hvordan ålen parer seg. Boka beskriver også en far og en sønn og hvordan ålefisket knytter dem sammen. En beretning om opphav, oppvekst, ensomhet, livet og døden. Omtalen er utarbeidet av BS.
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Interessant og velskrevet bok om ålen. Ålen er gåtefull, og forfatteren har tilnærmet seg temaet både gjennom å trekke tråder til selvbiografi, historie, litteratur, filosofi, psykologi, biologi, vitenskapshistorie og miljøkrisen. Alt gjort med nennsom hånd, hele tiden interessant og underholdende, aldri belærende.
Boken kan være noe for de som likte Havboka av Morten Strøksnes.
En velskrevet , lettlest og spennende bok om en gåtefull fisk, sett fra mange vinkler. Anbefales absolutt!
13.07.2020, 20:41  Kvinne, 65
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Åleevangeliet : fortellingen om
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning