Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A
Ingjerd Egeberg web
Dusgaard

Dikterbolig for livsnytere

Nå kan du samle storfamilien, vennegjengen eller kollegaer i dikterboligen til skuespiller Ingjerd Egeberg. Se for deg et frodig landskap. Steingjerder. Empirehus i barokkhage med store tuntrær. Et enormt spisebord som samler alle til lange måltider. Hvitvin ved bassengkanten. Kanskje tenker du på den italienske landsbygda.

Men dette er Dusgard – skuespiller Ingjerd Egebergs dikterbolig på Ring i Ringsaker – som nå leies ut deler av året.

Forfattere og festligheter

Ingjerd og mannen Geir Bergkastet kjøpte Dusgard i 2010. Boligen fra 1850 har blant annet utsmykning av Anders Ruud, som også står bak flere maleriske utsmykninger på slottet. Her har kjente forfattere som Conrad Nicolai Schwach, Barbra Ring og Ronald Fangen bodd. Glass har klirret, latteren sittet løst og stemningen vært høy.

– Jeg treffer stadig mennesker som gjennom historien har vært på fest på Dusgard. Du kan si boligen ble innfestet for lenge siden, ler Ingjerd. 

Perfekt for livsnyting

Skuespilleren, som selv bruker boligen som sekundærbolig, beskriver Dusgard som det perfekte stedet å nyte livet. 

– Her har du en raus storstue med peis, glassveranda, stort spisebord, et innholdsrikt kjøkken, romslige soverom og en fantastisk utsikt. Det er mye fint å hvile øynene på, både inne og ute. Dette er ikke et museum der interiøret er historisk korrekt. Her skal man nyte livet. 

Når hun og familien skal ut i verden har de en tendens til å vende tilbake til den italienske landsbygda. Litt underbevisst pleier de å lete etter et sted som Dusgard.

– Jeg er ganske rolig av meg og tilbringer mye tid i huset vi leier. Der vi skal senke pulsen må det være deilige senger og raust med lys og plass. Gode kjøkkenfasiliteter er avgjørende.

Første sommeren jeg tilbrakte på Dusgard fikk jeg sterke assosiasjoner til feriene våre i Toscana, forteller Ingjerd. 

Tett mellom opplevelsene

Den gamle dikterboligen vil leies ut fem til syv uker i året. Til Ring håper hun å trekke både familier, venner og teambuildingsgrupper. Nærområdets rike opplevelsestilbud vil samles inn i en perm til inspirasjon for gjestene. Alt ligger til rette for et opplevelsesrikt opphold. Om man ønsker.

– En sommerdag ville jeg tatt turen innom Mjøsgårdene. Jeg er en matelsker som også er interessert i det historiske. Da er de selskapelige gårdene helt perfekte. Med unger er et besøk hos Helgøya Klatrepark topp, og jeg ville selvsagt prøvd å spille litt golf. Dusgard ligger nærme Sjusjøen, og på vintertid er det muligheter for både bortoverski, nedoverski og hundekjøring.

Etterpå er det fryktelig deilig å trekke inn i varmen foran peisen med en kopp kakao og panoramautsikt over islagte Mjøsa. 

 

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*

Lest betingelser*