Camara Lundestad Joof skriver i boka med samme tittel om hverdagsrasisme og om frykt for å bli redusert til en hudfarge. Brun først, så venn. Brun først, så kunstner. Bjørn Hatterud skriver i sine bøker «Mot normalt» og «Mjøsa rundt med mor» hvordan hans synlige funksjonsnedsettelser har formet hvordan folk har oppfattet ham som person.
I en samtale kommer de nærmere inn på hvordan rasisme, homofobi og fordommer mot funksjonshemmede griper inn i hverdagslivet.

Camara Lundestad Joof (1988) er en norsk-gambisk forfatter, scenekunstner og dramatiker. Hun er husdramatiker på Nationaltheatret og hadde sin første premiere der høsten 2021 med det prisvinnende stykket De må føde oss eller pule oss for å elske oss. I 2019 ble hun oppnevnt som rådsmedlem i Norsk kulturråd og leder faglig utvalg for scenekunst.

Bjørn Hatterud er kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker. Han har skrevet to bøker: «Mot normalt» og «Mjøsa rundt med mor». Hatterud er også rådsmedlem i Norsk kulturråd. 

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Tirsdag 22. mars klokka 19:00 

Arrangementet er en del av møterekken "Ord teller" som er støttet av Fritt Ord. Biblioteket  har tatt utgangspunkt i at det i 2021 var 30 år siden Brumunddalsslaget. Der «Folkebevegelsen mot innvandring» med Arne Myrdal i spissen barket sammen med blitzere, antirasister og nøytrale brumunddøler. To uker senere kom Myrdal tilbake til Brumunddal og møtte et lokalsamfunn som mobiliserte og 4000 mennesker «vendte rasismen ryggen».