Med den oransje sekken på ryggen står 27 spente førsteklassinger, med kanskje like spente foreldre, utenfor Kirknær skole. De venter på at klokka skal bli ni.

– Jeg er spent på hvem jeg skal sitte ved siden av. Håper jeg skal sitte langt frem. Eller nei, jeg håper jeg får sitte bakerst for da slipper jeg å bøye hodet hele tiden. Også er jeg spent på om vi får lekser, sier seks år gamle Nicolas. 

Mamma Kristina Meyn Krogvold forteller at Nicolas allerede har gått noen uker på SFO. Der har han blitt kjent med mange av dem han skal gå i klasse med.

– De har vært på flere utflukter og gjort morsomme aktiviteter. Det har vært en fin overgang mellom barnehagen og skolen, sier Krogvold. 

Ja til å lære! 
Klokka ni blir førsteklassingene tatt imot av rektor Grethe Granerud. Hun ønsker velkommen og spør om elevene vil gå inn og lære. De roper «jaaa» i kor.

Inne tar lærerne Dan Are Dalsrud og Trine Fredrikke Øynes imot dem med en sang. Skrivebok, blyant og viskelær blir delt ut. På tavla står det «første skoledag». Elevene skal skrive det samme i boka si. Så får de tegne sin første skoledag. Noen tegner skolen. Andre tegner seg selv. Alle kaster seg over oppgaven.

Forventningsfulle førsteklassinger har fått en smakebit på skolehverdagen. I dag handlet det mest om å bli kjent med de andre elevene, lærerne og skolen. De har lært å rekke opp hånda når de vil si noe og har store forventninger til å lære mer. 

Totalt hadde 411 elever sin første dag i Ringsakerskolen i dag. Velkommen!