Koordinator Anette Kjelsrud kan fortelle om stor pågang på årets høstferietilbud.

– Det er jo veldig morsomt at det er så mange som vil være med når vi har høstferieskole, og takket være tilpasningsdyktige samarbeidspartnere og litt omarbeiding av tilbudet klarte vi å gi alle som har meldt seg på innen fristen et tilbud, forteller hun.

Gårdsbesøk og fjellcamp 

Både Camp Sjusjøen i Mesnali og Åsli ridesenter i Åsmarka sto parat da elevene kom med buss fra Moelv og Brumunddal for en dag spekket med opplevelser. Ni friluftsglade unger fikk boltre seg med kanopadling, lek og moro på Camp Sjusjøen, og de var veldig godt fornøyd med dagen.

– Det er kjempefint å være på høstferieskole, mente Herman og Halvor, som går på Moelv barneskole til vanlig. Klatring og balansering ved gapahuken som ligger idyllisk til ved Sør-Mesna falt i smak hos gjengen. 

På Åsli fikk ungene prøvd seg på både baneridning, turridning og balanseridning, i tillegg til at de fikk bli med på en kjøretur med hest og vogn. 

– Det var litt vanskelig i starten, men mest gøy. Og så fikk jeg trave – det humpet litt, da, sa Brede fra Fagerlund skole.  

Rideskolelærer Siri Standal serverte vafler til gjengen, og var også godt fornøyd med dagen. 

– Vi har ikke prøvd å ha dagrideleir på denne måten før, men det har gått veldig fint. Det er jo så supre unger, så dette er bare moro, sa hun. 

Parkour, dans og skating

Fønix Brumunddal har supre fasiliteter for både skating og parkour, og det var full fart i hele bygget da elevene inntok anlegget. 

– Det ligger i barnas natur å drive med parkour; klatring, hopping, løping - barna synes det er kjempegøy og får brukt kroppen masse. Vi har noen faste øvselser, men det er i frilek at man gjør "ekte" parkour, påpekte leder Nikolai Arnesen som selv har drevet med idretten i 10 år.

– Å gjøre "follow the leader" er gøy. Da skal de andre gjøre det samme som den som er leder. Parkour er kjempemoro, sa Karol, Emine og Katharina. 

PS Dans holder også til på Fønix, og danseglade unger fikk prøve seg på både hiphop, jazzdans og breakdance under kyndig veiledning av dyktige instruktører.

Dronefilming og gaming

På Brumunddal ungdomsskole fikk elevene lære om dronefilming, og Kristian Karset Broen delte nyttig kunnskap om det å produsere egne filmer ved hjelp av digitale verktøy. 

– Vi har både lært å kjøre drone og å ta bilder. Jeg hadde aldri prøvd det før, men det var ikke så vanskelig som jeg trodde, sa Monica Ivanic som går på Hempa skole.

– Før de kunne prøve å kjøre dronen, måtte alle bestå en teoretisk eksamen. Den bostod i hovedsak av temaer rundt sikkerhet, og hvordan man skal håndtere en drone. Ikke minst om hva man skal gjøre dersom man mister kontrollen, sa Karset Broen. 

De spillinteresserte fikk prøve ut det nyetablerte gamingrommet på ungdomsskolen, som har blitt en spennende møteplass for spill og teknologi. I tillegg var to av spillerne fra Ham-Kam e-sport med og introduserte elevene for e-sport. 

– Det har vært veldig mange påmeldte til gaming. Dette er en fin måte å vise ungdommene hvor sosialt det kan være å game, sa en av lederne, Robert Olsen.

– Gaming er ikke bare å sitte alene, man blir kjent med mange, faktisk fra hele verden, påpekte Dani Castellan fra Ham-Kam e-sport. 

Mat og vitenskap

Geitmyra var stedet for de kulinariske opplevelsene denne uka. Med høstens råvarer fikk elevene være med på å trylle frem de lekreste retter. Fiskeburger med ulike grønnsaker stod på menyen, i tillegg til bananlapper med sjokolade til dessert.

Newton Ringsaker er alltid et populært alternativ når det arrangeres ferieskole, og realfagsaktiviteter slo an på høstferieskolen også. Det var rakettverksted, programmering med LEGO SPIKE, eksperimentering på kjemilab og trykk av tekst og motiv på egen t-skjorte og flaske, så elevene hadde innholdsrike dager også her. 

– Jeg har laget t-skjorte, flasker og nå lager jeg et klistremerke av Baby Yoda fra Star Wars som jeg skal bruke på dekselet på telefonen. Det er gøy å være kreativ og lage sine helt egne ting, sa Mille Løvland Frydenberg som går på Moelv skole. 

Mens de andre trykket t-skjorter hadde Lars Fridtjof Plato kjemilabben for seg selv.

– Det gøyeste er kjemi, og blande sammen forskjellige ting for å se de kjemiske reaksjonene, slo han fast.