Selv om alle gjerne skulle ha sett at «meteren» og håndspriting hørte til på et tilbakelagt stadium, ser vi nok en gang at covid-19 fortsatt finnes. Denne uka har samfunnsmedisinsk enhet gått ut med at både Ulven Skjenkeri i Brumunddal, Hamar båtsenter i Furnes, La Italia i Stange, samt Pizzanini og Nellie Puben på Hamar har hatt besøk av koronasmittede personer. Ringsaker kommunes kriseledelse har diskutert situasjonen i møte i dag, og ønsker å minne om at smittevern fortsatt er like viktig. 

– Jeg har forståelse for at folk er lei, og at det er lett å glemme seg bort når man koser seg med venner og kjente i fine sommerkvelder. Samtidig er det ingen forandring i smitteverntiltakene som vi etter hvert har blitt vant til: man må fortsatt holde avstand, holde hendene rene, holde seg hjemme ved symptomer og begrense antall personer en møter, sier assisterende kommuneoverlege Jorid Nygårdshaug Aas.

Hun ber om at alle som har oppholdt seg på de nevnte stedene i tidsrommene gjengitt nedenfor, er spesielt oppmerksomme på eventuelle symptomer den kommende tiden. Terskelen for å teste seg skal være lav.

– Dersom besøkende som var til stede i disse tidsrommene får symptomer, ta kontakt med smittesporingsteamet på telefon 404 05 756 (kl. 09-20) for rådgivning og for å bli meldt opp til prioritert testing. Dette gjelder også ved vage eller milde symptomer. Symptomene er tett nese, sår hals, hoste, feber, nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet, tungpust, muskelverk, magesmerter, diaré eller sykdomsfølelse, sier Nygårdshaug Aas.

Ta vaksinen!

Kommuneoverlegen minner om at det er viktig at alle som får tilgang til å bestille seg time, benytter seg av den muligheten så raskt som mulig. 

– Jo flere som blir vaksinert, desto mindre krevende blir slike utbrudd som vi ser nå, og desto raskere kan vi komme tilbake til den normale hverdagen, sier hun.

Tidsrom da personer med kjent smitte har oppholdt seg på de ulike stedene:

Ulven Skjenkeri: lørdag 3. og 10. juli
Hamar båtsenter i Furnes: fredag 9. juli
Pizzanini: lørdag kveld 10. juli
Nellie Puben: lørdag 10. juli fra kl. 21 
IKEA-restauranten i Nydalen: lørdag 10. juli kl. 15-16
La Italia i Stange: søndag ettermiddag 11. juli