Vi er drøye syv og en halv milliarder mennesker, og nesten ingen er uberørt av pandemien. Vi skjønner hvor avhengige vi er av hverandre når vi ser at en hostende mann på et kinesisk marked fører til at kiosker i franske småbyer går konkurs, hundespannkjørere på Svalbard må søke statsstøtte for å få penger til fôr, og små folkeslag i Amazonas ber regjeringen om hjelp til å få være i fred fordi smitten ville ta knekken på dem. Britiske økonomer snakket om begynnelsen på den dypeste økonomiske bølgedalen på tre hundre år og NAV fikk 400 000 nye brukere.
Det har vært et tøft år, og pandemien er ikke over. Hva kan og bør vi lære av den, og hvordan kan krisen vendes til noe positivt? 
 
Thomas Hylland Eriksen er professor ved Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har i en årrekke arbeidet med identitetspolitikk, etnisitet, nasjonalisme og globalisering. Han skrevet lærebøker i sosialantropologi og gitt ut en rekke andre bøker som for eksempel "Øyeblikkets tyranni", "Røtter og føtter" og "Storeulvsyndromet". 
 
Arrangementet er en del av prosjektet "Pengene og livet" som er støttet av Fritt Ord. 
 
Bestill gjerne billetter på hoopla
 
 
Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Torsdag 9. september klokka 19:00