Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"4.7

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2018 . - Bok . - 310 s.
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Første bind i serien Kongenes tid. Olav Haraldsson (ca. 995-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land, og risikerte hele sin framtid i forsøket. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda. Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, bredte vold, brutalitet og ødeleggelser om seg. Samtidig spredte kristendommen seg i de nordiske landene og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger. Hvitekrist er første bind i fembindsserien «Kongenes tid», som omhandler livene og samtiden til de største norske viking- og middelalderkongene: Olav Haraldsson, Harald Hardråde, Sigurd Jorsalfar, Sverre Sigurdsson og Håkon Håkonsson. Sagt om Tore Skeies forfatterskap: Game of thrones kan ta sine drager og trollmenn og slenge seg i gobelinveggen. Jens Liljestrand, Expressen Man kan undre seg over hvorfor så mange krigshistorisk interesserte menn (det er sjelden snakk om kvinner) fortsetter å henge rundt i Andre verdenskrig, når man kan reise tilbake til middelalderens dramatiske stridigheder. Og når man kan få fingrene i en så velskrevet og intens bok som Skeies, er det ingen unnskyldning for ikke å trå ut av d
Hylleplass:
948.1021 Olav II
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land, og risikerte hele sin framtid i forsøket. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson en mystisk skikkelse som etter sin død skulle huskes som Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda.

Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, bredte vold, brutalitet og ødeleggelser om seg. Samtidig spredte kristendommen seg i de nordiske landene og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger.

Hvitekrist er første bind i fembindsserien "Kongenes tid", som handler om livene og samtiden til de største norske viking- og middelalderkongene.

TORE SKEIE (f. 1977) er historiker og forfatter. Han har tidligere utgitt kritikerroste Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmanns undergang (2009) og Jomfruen fra Norge (2012), begge på Spartacus.

Alv Erlingsson : fortellingen om en adelsmanns undergang


av Tore Skeie
Bok utgitt 2009 | Inngår i serie
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: Voksenavd 948.1023 Erlingsson,A.)
Bestill Husk denne

Hvitekrist : om Olav Haraldsson og hans tid


av Tore Skeie
Bok utgitt 2018
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: Voksenavd 948.1021 Olav II)
Bestill Husk denne

Jomfruen fra Norge


av Tore Skeie
Bok utgitt 2012 | Inngår i serie
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: Voksenavd 948.1023 SKE)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Det eneste som skuffa meg, var avslutningen. Hvorfor ble Olav Haraldsson helgengjort etter sin død? Uten det, ville han bare vært enda en middelalderkonge. Men boka slutter faktisk før selve slaget ved Stiklestad i 1030.
12.11.2018, 12:53  Mann, 42
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Hvitekrist : om Olav Haraldsson
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom