Fjorårets suksessforestilling «Den vesle bygda som glømte at det var jul» skal spilles innendørs i Den vesle bygda og «Snekker Andersen og Julenissen» settes opp på Prøysenhusets utescene.

– Dette er fjerde året vi tilbyr publikum utendørsteateret «Snekker Andersen og Julenissen», og den er nå blitt vår signaturforestilling, sier daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise.

Selv om historien er den samme, får hver oppsetning en egen vri på regi og scenografi.  

I Prøysenhusets nye publikumsattraksjon settes «Den vesle bygda som glømte at det var jul» opp på ny. Teateret er basert på filmen fra 2019, spilt inn i de samme kulissene som nå står på Prøysenhuset.

– Vi ønsker at publikum skal gjøre det til en fin førjulstradisjon å besøke Prøysenhuset, hvert år. Våre gode teateroppsetninger er viktige i formidlingen av Prøysens forfatterskap, sier Rise.

Audition før sommeren
Det er Prøysenhusteateret som setter opp begge forestillingene, og produksjonene gir barn muligheten til å jobbe sammen med profesjonelle skuespillere og voksne amatører.

– Mange av amatørene, både vokse og barn, har vært med oss i flere oppsetninger, og disse har hatt en enorm utvikling. Vi ønsker å gi enda flere en slik mulighet til å jobbe med profesjonelle skuespiller. Finnes det noen skjulte talenter der ute? lurer Rise.

Det blir audition på Prøysenhuset søndag 20. juni og mandag 21. juni.  Alle som ønsker å prøve seg i en rolle må melde seg på i forkant.

Disse rollene skal fylles:
Snekker Andersen og Julenissen:

  • Tre nisseunger i alderen 7-14 år
  • Tre snekkerbarn i alderen 7-14 år
  • Fire voksne som kan spille nissemor, gamle nissefar, bestefar og bestemor. Dette er amatørroller.

Den vesle bygda som glømte at det var jul:

  • To barn skal som skal fylle hovedrollene, både gutter og jenter i alderen 7 -13 år
  • Fire personer til et ensemble, alder 7-13 år
  • Fire voksne til å fylle rollene som tante, ordfører, postmann og julenisse. Dette er amatørroller.

Prøver og forestillinger
Per Rønningen har regi på Den vesle bygda, mens Camilla Bakken er kunstnerisk ansvarlig for Snekker Andersen. Hun er ansatt ved kulturkontoret i Ringsaker kommune, og har erfaring blant annet som regiassistent ved Den Norske Opera og Ballet.

– Det er veldig inspirerende å jobbe i en produksjon hvor profesjonelle og amatører spiller sammen. Det gir en unik spilleglede og stor progresjon for de med mindre erfaring, sier Bakken.

Dette gjør du:
Send mail til blimed@ringsaker.kommune.no innen onsdag 16. juni.  
I mailen må det stå navn, alder, hvilke(n) rolle(r) man ønsker å prøvespille for og foretrukket auditiondag. De som melder seg på, får tilsendt mer informasjon om oppmøtetidspunkt og forberedelser på mail.