– Allerede i morgen, lørdag 25. januar, kan du delta på curling-skole på torget i Brumunddal fra kl. 12.00-14.00. Hedmarken Curlingklubb stiller med instruktører, ekte curling-stener og er klare til å lære store og små om sporten, som har blitt umåtelig populær de siste årene, sier kulturrådgiver Ringsaker kommune, Henriette Enger.

– Curling-skolen og Hedmarken Curlingklubb kommer også til Moelv og Garveriparken lørdag 1. februar. Så det er bare å glede seg, legger Enger til. 

Dette er det sjette året på rad at Ringsaker kommune legger til rette for isende moro med skøytebaner i begge Ringsaker-byene.

– De kommende lørdagene kan store og små kose seg på isen og lære mer om kunstløp, lengdeløp og curling. Å legge til rette for aktivitet er folkehelse i praksis. Skøytebanene er også en fin arena for innbyggere til å bli bedre kjent med lag og idrettsforeninger på – og vise versa, sier Enger til. 

Kunstløpskole med HIL kunstløp

Lørdag 8. februar arranger kommunen og HIL kunstløp «kunstløpskole» på isbanen på Brumunddal torg. Lørdag 29. februar blir det tilsvarende kunstløpskole i Garveriparken i Moelv. 

– Mange liker å ta på seg danseskøytene og driste seg til en piruett på isen. Men nå kan du altså lære noen nye triks fra isdanserne i HIL kunstløp. Kunstløpskolen passer for alle og spesielt deg som har lyst til å lære litt mer om isdans, sier Enger. 

Vinterdag med BUA Ringsaker og Brumunddal skøyter 

Lørdag 15.februar kl. 12-14 inviterer Ringsaker kommune til «Vinterdag» med BUA Ringsaker og Brumunddal skøyter på torget i Brumunddal.  BUA stiller med utstyrshengeren sin proppfull av førsteklasses sportsutstyr til gratis utleie. Brumunddal skøyter legger opp til lek og moro på isen for hele familien.

– Ikke alle har mulighet til å reise bort i vinterferieuka. Derfor er vi ekstra glade for å kunne invitere til en slik vinterdag på torget. Her kan alle ha en aktiv og fin vinterlørdag på isen – og kanskje låne med seg utstyr som kan testes i friluft de kommende dagene, sier Enger.  

BUA Ringsaker er glade for samarbeidet og for at stadig fler har fått øynene opp for tilbudet. 

– Ved å være tilstede og tilby utlån av gratis sportsutstyr, får vi hele familier i aktivitet. Idrett og utstyr er dyrt. Hos oss kan du låne slalomski, langrenn, skøyter, pulk, tursekker og annet sportsutstyr, sier Linda Torstensen fra BUA Ringsaker.

Brumunddal skøyter ser også fram til en fin vinterdag på torget i Brumunddal i vinterferieuka.

– Brumunddal skøyter ønsker å legge til rette for lek og moro på isen for barn og unge. Her kan folk bli bedre kjent med oss, og kanskje bli inspirert til å delta på våre aktiviteter på skøytebanen på Sveum ved en senere anledning, sier Tore Aasheim. 

Positive tilbud i sentrum i vinterhalvåret

– Ved å lage til skøytebaner i sentrum, kan kommunen og våre samarbeidspartnere legge til rette for aktivitet, idrettsglede og møteplasser for frivilligheten og innbyggere. Det er vinn vinn for alle parter, sier Enger. 

– Og hva er vel hyggeligere en vinterdag enn å være ute sammen med skøyter på beina – og kanskje avslutte med en kopp varm kakao eller kaffe, fersk bakst eller en varm suppe på et serveringssted i nærheten? spør Enger. 

Dette er vinterprogrammet i Ringsaker 2020

Lørdag 25. januar 12:00 – 14:00 på torget i Brumunddal
Curlingskole på torget 

Lørdag 1. februar 12:00 – 14:00 i Garveriparken i Moelv
Curling-skole i Garveriparken

Lørdag 8. februar 12:00 – 14:00 på torget i Brumunddal
Kunstløpskole med HIL kunstløp

Lørdag 15. februar 12.00-14.00 på torget i Brumunddal
Vinterdag med BUA Ringsaker 

Lørdag 22. februar 12.00-14.00 på torget i Brumunddal
Premieutdeling Hovedlandsrennet

Lørdag 29. februar 12:00 – 14:00 i Garveriparken i Moelv
Kunstløpskole med HIL kunstløp i Garveriparken