– Det er en stor ære å kunne ønske Kong Harald og Dronning Sonja velkommen til Tingnes, en av perlene i Ringsaker, sier kultursjef Asle Berteig. Han gleder seg til å vise frem noe av det Ringsaker har å by på, både i matveien og av det kulturelle slaget. 

– Jeg håper så mange som mulig tar med seg flagg og store smil og kommer for å ønske kongeparet velkommen til Tingnes, sier kultursjefen.  

Programmet starter kl. 12.00, og kongeparet ankommer Tingnes kl. 13.30. Etter servering og kulturelle innslag reiser de videre igjen kl. 14.15. Selve folkefesten finner sted i krysset Nesvegen/Helgøyavegen. Veien over til Helgøya vil bli stengt i to perioder i forbindelse med arrangementet; mellom 11.45 – 12.15 og 12.45 – 14.15.

Smaken av Ringsaker

Tre av Ringsakers fremste vertinner står for menyen som det kongelige følget får servert under besøket. Vigdis Sandberg fra Hoel Gård, Charlotte Sveinsen fra Skafferiet og Bente Bodin fra Tingnes Spiseri har satt sammen en meny med lokale smaker. 

– Ringsaker er matkommunen over noen, og vi er stolte over å kunne tilby våre kongelige gjester noe av det beste vi har å by på, sier strategisjef Alf Thomassen. På menyen står blant annet pultost, løyrom, vaktelegg, St. Kristinaskinke og quinoa – i tillegg til mye annet.

Også publikum får mulighet til å kjøpe seg en smak av Ringsaker. 

– Alle rettene på menyen er basert på lokale råvarer fra lokale produsenter, sier Thomassen. 

Imponerende program

Ringsaker har mye å by på også på den kulturelle fronten, og det er satt sammen et rikholdig program til ære for kongeparet og de øvrige festdeltakerne.

– Musikerne i Mjøsmusikk og Anna Sundstrøm Otervik representerer det profesjonelle kulturlivet. Vi har også vært så heldige å få med oss det lokale kulturmiljøet, og Nes Sangforening, Nes Musikkforening og Nes friteater er alle med på programmet. Og så får vi en gjestevisitt fra Snekkersvekara, med Sigbjørn Johnsen, Ulf Storbekk, Frank Hammertrø og Lars Erik Holter, forteller Berteig.

Foto (f.v.): Kultursjef Asle Berteig, designer Edel Urstad, Renee Dekker fra Infoteket på Tingnes og strategisjef i Ringsaker kommune, Alf Thomassen.