Kommunal koronatelefon avvikles fra og med 22 juni

Grunnet lite smitte i vår region, avvikles den kommunale koronatelefonen fra og med 22. juni. Informasjon om koronavirus finner du på nettsidene til Folkehelseinstituttet. Du kan også ringe FHI sin publikumstelefon på telefonnummer 815 55 015. Telefonen er åpen hverdager kl. 08-15.30.

Dersom du har spørsmål som handler om egen helse, inkludert koronaspørsmål, skal du ta kontakt med fastlegen din.

Legevaktens telefon er åpen hele døgnet, men på hverdager mellom 8 og 16 er det fastlegen (eller dennes vikar) som har ansvar for øyeblikkelig hjelp.

Hvis man er syk med luftveissymptomer eller andre symptomer, og man lurer på om det haster så mye at det ikke kan vente til fastlegen (eller vikarkontoret) åpner neste virkedag, ringer man legevakt på 116117.

Det er etablert en luftveispoliklinikk på Åkershagan i Ottestad, med åpningstid 09-19 på hverdager. Fastlegene henviser sine pasienter med luftveissymptomer hit, og de formidler informasjon om oppmøtested og oppmøtetidspunkt til sine pasienter. Legevakten vil også sette opp pasienter her innenfor luftveispoliklinikkens åpningstid.

Hva gjør du dersom du vil testes for koronavirus?

Alle som ønsker å bli testet, tar kontakt med sin fastlege. Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19 testes raskest mulig. Dette inkluderer alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer som lege mistenker skyldes covid-19. Covid-19 har ofte følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse.

Luftveispoliklinikken sender ut SMS med oppmøtetidspunkt og aktuell inngang til den som skal testes.

Nå kan du selv se svar på koronatesten din ved å logge inn på Helsenorge.no

All testing av koronavirus er flyttet fra Vikingskipet til luftveispoliklinikken i Ottestad. Luftveispoliklinikken har adresse Søster Borghilds veg 7-9. Det vil være skiltet på stedet. Ingen skal møte opp direkte uten avtale.