– Det blir stadig færre sankthansfeiringer rundt Mjøsa, og det ønsket vi å gjøre noe med – og nå har vi fått denne fantastiske arenaen, sier kultursjef Asle Berteig. 

Sankthansfeiringen er et arrangement for barnefamilier, gode venner og naboer som har lyst på noen hyggelige timer i Mjøskanten mens barna boltrer seg i parkens skate- og lekeanlegg. 

– Ta med deg piknikkurven, grillen, det du ønsker å spise og et pledd å sitte på. Kommunen har noen varme griller fra kl. 17.00, men dersom du ønsker å grille anbefales det å ta med egen grill. Fra kl. 18.00 vil det bli musikalske innslag fra scenen med blant andre vår egen Gaute Ormåsen, «After Eight» og Christiane Skaug, Lill-Regine Skaug, Kristine Olse og Leander Kollen Amb, legger kultursjefen til.

Ta sykkelen eller gå strandpromenaden

– Det er svært begrenset med parkeringsmuligheter i Mjøsparken. Derfor er det viktig at så mange som mulig sykler eller spaserer ned elvepromenaden til Mjøsparken, sier byutvikler Monica Østenheden. 

– Sett heller av familien din ved Mjøsparken og parker bilen i sentrum eller på anviste plasser bak Deli de Luca, sier kulturrådgiver Henriette Enger.
 
–  Ved industriområdet bak Deli de Luca vil det stå parkeringsvakter i gule vester og geleide og pakke biler, legger hun til.

Her ser du kart over hvordan du kan komme deg fra Brumunddal sentrum til Mjøsparken

Tenner bålet etter konserten

– Etter konserten, tennes sankthansbålet ved «øya» utenfor Mjøsparken. Da blir det også mulig å danse foran scenen, sier Berteig, som håper at dette kan blir starten på en tradisjon.

– Her er alt gratis og med en sosialt utjevnede profil. Det er ikke mors og fars lommebok som skal avgjøre om turen legges til Mjøsparken under sankthansfeiringen. Bua Ringsaker kommer også, og har med seg diverse utstyr på to hjul til utlån, avslutter kultursjefen.

Sankthansfeiring med Hans Aaseth og venner i Moelv

– Grunnet Moelvdagene ønsket handelsstanden at sankthanskonserten fredag 21. juni kl. 18.00 skulle legges til sentrum og ikke til Mjøskanten. Det ønsket valgte kommunen å lytte til. Vi har dermed gleden av å ønske velkommen til Sankthansfeiring med Hans Aaseth og venner fredag 21. juni kl. 18.00 ved Gatetunet i Moelv, sier Monica Østenheden. 

I tillegg til sankthansfeiringene i Brumunddal og Moelv, kan du få med deg disse konsertene lørdag 22. juni kl. 12.00 i Brumunddal og Moelv. 


Sankthanskonsert med Gaute og Karoline Ormåsen
Tid: 22. juli kl. 12.00
Sted: Gatetunet i Moelv
 

Hans Aaseth til Brumunddal
Tid: Lørdag 22. juni kl. 12.00
Sted: Brumunddal torg