Rådmann Jørn Strand er godt fornøyd med resultatet. 

– Nå har Moelv fått storstua si tilbake, rustet for ei ny tid. Vi befinner oss i et område i utvikling. Bygging av ny skole, rehabilitering av idrettshalen og bygging av nytt svømmebasseng gir sammen med opprustingen av kulturhuset et løft til Moelvsamfunnet, og forsterker Moelvs kvaliteter som et godt sted å vokse opp, mener han.

Fleksibelt
Selve salen og scenen er pusset opp, blant annet med nytt lydanlegg med surroundsystem og med bedre ventilasjon. Det er satt inn 284 stoler fra Eldorado kino i Oslo, og det er tilrettelagt plasser for rullestolbrukere. Kultursjef Asle Berteig er stolt over alt en har fått til.

– Vi har tatt tak i innspillene vi fikk fra brukerne av kulturhuset. Blant annet var det er sterkt ønske om en lasterampe til scena fra baksiden, og det har vi fått på plass. Garderobeanlegget er rustet opp, det er kjøpt inn digitalt kinovisningsutstyr slik at det er lagt til rette for kinovisninger, sier han. 

Totalrenovering
Bygg- og eiendomssjef Kjetil Wold Henriksen peker på at huset har gjennomgått store forandringer også på områder som ikke ligger oppe i dagen.

– Det første man legger merke til er at det er en helt annen luft her inne. Hele bygget har også fått nytt tak, og det er lagt inn fjernvarme og ny strømtilførsel til huset, forteller han.

I løpet av juni skal uteområdet på oversiden av huset også få en oppgradering. I tillegg skal nytt sceneteppe og kinolerret monteres. Alt dette vil være klart til den offisielle åpningen av det «nye» kulturhuset, som er planlagt i løpet av høsten.