Det største er nok Tour of Norway, som vises på direktesendt TV i de tusen hjem.
 
– Det hadde vært utrolig artig å se masse folk med flagg og heiarop langs ruta gjennom Ringsaker, sier Ole Roger Strandbakke i Ringsaker kommune.

Lørdag på torget

Lørdag kl. 12.00 er det først duket for sesongåpning av Sykkelbyen Brumunddal. Sesongen åpnes av ordfører Anita Ihle Steen, før lensmannen tar over med sin sykkelauksjon.

– Dette har blitt en årlig tradisjon, og det pleier å være gode muligheter for å gjøre noen fine kupp under auksjonen, sier Strandbakke.

Både Hamar Naturskole, Sport 1, Intersport og NRP-sport har stand med gratis, enkel sykkelsjekk og muligheter for å prøve el-sykkel. Brumunddal sykleklubb og serverer vafler og drikke, og Statens vegvesen og Ringsaker kommune har egne stands.

Målgang med sykkelhelter

Lørdag ettermiddag kommer Tour of Norway-sirkuset tilbake til Brumunddal. Etappen går fra Kongsvinger og har målgang i Brumunddal. Rundt kl. 16.40 vil rytterne i årets Tour passere gjennom sentrum før de sykler to runder opp til Byflaten, Veldre, Rudshøgda, Åshøgda og langs gamle E6 tilbake til Brumunddal, der det er forventet målgang ca. klokka 17.40.
 
– Det blir satt opp storskjerm i målområdet der publikum kan følge rittet underveis. I fjor var vi skikkelig uheldige med været, men folk kom og tok imot rytterne ved mål likevel. Nå er det meldt supre værforhold, og alt ligger til rette for en stor idrettsopplevelse her, mener Strandbakke, som kan fortelle at blant annet favoritten Edvald Boasson Hagen står på startstreken under årets Tour.

Etappestart og sykkelritt for barn

Søndag formiddag starter neste etappe opp i Storgata i Moelv, med start kl. 11.05. Rittet går da videre nordover mot Brøttum, og har målgang på Lillehammer ca. kl. 15.00. Så snart de proffe syklistene har forlatt Moelv, er det klart for at morgendagens sykkelhelter kan få prøve seg. Tour of Norway for Kids starter kl. 12.30, og går i området rundt Garveriparken.

– Barnerittet pleier å være veldig populært, og vi er veldig glade for at vi har fått det hit til Moelv samme dag som Tour of Norway har etappestart her. Vi håper mange store og små barn melder seg på, og som tidligere kan deltakerne vinne mange fine premier – blant annet en sykkel. Så kom og bli med, oppfordrer Ole Roger Strandbakke. 

Les mer om sykkelfesten i Ringsaker