– Dette er en merkedag, en jubeldag! I dag åpner vi Pumpehusplassen som en viktig del av Mjøsparken. Her bygges attraktivitet for Ringsaker, for regionen og hele Innlandet. Serveringsområdet har fått en magisk beliggenhet. Dette blir en publikumsmagnet ved Mjøsa, sa rådmann Jørn Strand i sin tale under den offisielle åpningen.

Fra før er bystranda, lekeplassen, skateparken, basketbanen, sansehagen og Skibladnerbrygga ferdigstilt og åpnet. Området som ble åpnet i dag er på omlag åtte dekar og rommer Pumpehusplassen, den nye trappinga ned mot Mjøsa, Odden og Kranplassen.

– De fire trinnene med nedtrappinga mot Mjøsa er både et flott arkitektonisk grep og et fantastisk utsiktspunkt mot Stor-Mjøsa, sa Strand.  

Historisk sus

Mjøsparken, tidligere kjent som Strandsaga, har spilt en viktig rolle i Brumunddals historie. Her har tømmer blitt lagret både til vanns og til lands. Det var vært sagbruk på området før i tida, og de historiske sporene er fortsatt synlige. På infotavlene som vil bli plassert rundt i Mjøsparken kan besøkende gjøre seg bedre kjent med stedets historie.

– Overalt er det gode oppholdssoner med grasareal og sitteplasser. På Odden er det tilrettelagt for fysisk aktivitet med blant annet en sandvolleyballbane. Mjøsparken er et sted for alle å være, unge som gamle, understreker rådmannen.

Han synes det er spesielt gledelig at et område som for bare ti år siden lå der, helt utilgjengelig, nå framstår mer og mer som den perlen ved Mjøsas bredd den er planlagt å bli.

– Vi ser at Mjøstårnet og Mjøsparken definerer oss, bygger omdømme og attraktivitet. Sjelden er det skrevet så mye om Brumunddal og dette strandområdet i nasjonal og internasjonal presse som etter at Mjøstårnet og Mjøsparken var et faktum. For oss er Mjøsparken et sentralt grep for å bygge attraktivitet og skape vekst. Det kreves noe helt spesielt for å stikke seg ut og få oppmerksomhet. Det har vi fått, avslutter rådmann Jørn Strand.

En gledens dag

Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, hadde gleden av å klippe snora under den offisielle åpningen av Pumpehusplassen i dag.

– Som ordfører i Ringsaker er det skikkelig stas å være med her i dag og offisielt åpne denne delen av Mjøsparken. Parken har jo allerede vært i bruk ei stund – det har vært fullt med folk her fra første mulige bruksdag. Området vi åpner i dag har blitt fantastisk tilrettelagt med bevaring av de flotte pumpehusene. Det har fått et serveringsted med en veldig god driver, sandvolleyballbane og en helt spesiell tilknytning til Mjøsa med den unike betongtrappa, sa ordføreren.

– Mjøsparken har blitt en populær møte plass, et stoppested, en destinasjon. Ja, rett og slett ei god havn for både båter og folk i alle generasjoner, avsluttet hun.