Planutvalget har i møte 28.8.2019 vedtatt å legge forslag til reguleringsplan for Bjørkhaugen ut til offentlig ettersyn, og sende forslaget på høring. 

Området ligger mellom Sør-Messenvegen og Sør-Mesna om lag 3,5 km øst for Mesnali sentrum. Planområdet består av gårdstun med bebyggelse som tidligere ble benyttet som pensjonat, jord- og skogbruksarealer og et 20-talls eldre hytter. Området er tidligere uregulert. Planforslaget åpner for å fortette og utvide hytteområdet med inntil 31 nye tomter. All ny bebyggelse er foreslått plassert minimum 50 m fra vassdraget. Av hensyn til vassdraget og faren for forurensning, anbefaler rådmannen at antall nye enheter det i første omgang begrenses til maksimalt 10 nye hytter med separat avløpsløsning fø. Bygging av ytterligere enheter kan tillates dersom det anlegges offentlig avløpsanlegg til området. Ved høringen bes det spesielt om tilbakemelding på totalt antall enheter i planen og foreslått størrelse på fritidsbebyggelsen.

Planforslagets saksdokumenter kan sees i Planinnsyn eller i kommunens innsynsløsning for post- og sakslister.Det oppfordres til å sende inn uttalelser via funksjonen "Gi tilbakemelding" i Planinnsyn. Det er også mulig å sende uttalelser i e-post eller brev til Ringsaker kommune. Planforslaget kan sees på papir på kommunens servicesenter og bibliotek i Brumunddal og Moelv. Dokumentene ligger i sakslista til planutvalgets møte 28. august 2019. 

Høringsfrist: 19.oktober 2019.

Etter høringen og det offentlige ettersynet vil innkomne uttalelser bli gjennomgått. Om nødvendig vil  justering av plandokumentene bli utført før endelig planforslag legges fram for politisk behandling i planutvalget og kommunestyret.