Kommunestyret vedtok i møte 13. juni 2018, sak 051/18 reguleringsplan for utvidelse av Tømten massetak.  Reguleringsplanen var med det rettskraftig, med unntak av tidspunkt for sprenging og boring. Årsaken til det var at i samme møte som reguleringsplanen ble behandlet, vedtok kommunestyret  at det skulle være tillatt med sprengning og boring i bl.a. Tømten massetak mandag til fredag kl 0700 – 1600 i perioden 15. juni til 1. mai, KST-sak 049/18 ‘Endring av driftstider i massetak’, Dette var et annet tidsrom enn endringsforslaget om sprengning og boring som tidliger hadde vært ute til offentlig ettersyn. De endrede driftstidene ble derfor sendt på ny høring.

På bakgrunn av dette valgte kommunen å ikke sende ut melding om vedtak av reguleringsplan for utvidelse av Tømten massetak med opplysning om klageadgang, før enn driftstidene ble avklart.

Kommunestyret behandlet bestemmelser for sprengning og boring for Lillehammer massetak, Rudshøgda massetak og Tømten massetak på nytt i møte 3.10.2018, sak 66/018.  Det ble vedtatt at sprengning og boring skal være tillatt på hverdager kl 0700 – 1600 i perioden 1. august til 15. juni. Rådmannen ble gitt fullmakt til å innarbeide endringene i bestemmelsene i reguleringsplanene.

For fullstendig informasjon og innsyn i oppdaterte plandokumenter for utvidelsen av Tømten massetak, se kommunens post-saksliste eller Planinnsyn hvor en finner plankart, bestemmelser, beskrivelse, saksframlegg, vedtak og andre plandokumenter.

Klagerett
Kommunestyrets vedtak kan påklages. Klagefrist er satt til 10. november 2018.

Eventuell klage må angi hvilket vedtak som påklages og hvilke endringer som ønskes. Klagen bør begrunnes. Klagen fremsettes skriftlig. Muntlig klage kan fremsettes ved at erklæringen settes opp skriftlig av vedkommende forvaltningsorgan. Såkalt foreløpig klage (klage uten begrunnelse) må avsendes innen klagefristen, og en begrunnelse/begrunnet klage må ettersendes uten ugrunnet opphold/før klagen tas til behandling. Klager kan be om at vedtaket som er gjort, ikke må tillates iverksatt før klagefristen er ute eller klagen er avgjort.

Klage kan sendes via Planinnsyn (knappen "Gi tilbakemelding"), e-post eller brev til Ringsaker kommune.

Eventuelle klager vil bli behandlet politisk i planutvalget. Dersom utvalget ikke finner grunn for å omgjøre vedtaket, vil kommunen oversende klagen til fylkesmannen for endelig avgjørelse.

Ta kontakt med saksbehandler hvis du trenger informasjon eller veiledning i plandokumentene. En part har med visse unntak rett til å gjøre seg kjent med dokumentene i saken og rett til veiledning om saksbehandlingsregler m.v.