I forkant av førskoledagen hadde alle fadderne sendt brev til sine fadderbarn og ønsket dem velkommen til skolen. I brevet hadde de lagt ved et bilde av seg selv, skrevet litt om hvem de er og om skolen. 

Tar fadder-rollen på alvor

Hva gleder du deg mest til ved å begynne på skolen?

– Det er vanskelig å vite hvordan det føles å ha sin egen ipad, men det skal jeg få på skolen! sier Ingrid ivrig. Hun går i dag i Simenstua barnehage, og både gruer og gleder seg til skolestart.

– Jeg gleder meg mest til å være sammen med fadderen min, sier Mikkel, som også går i Simenstua barnehage. Han skal ha Helge som fadder til høsten.

– Min oppgave er å passe på Mikkel når han begynner på skolen, og egentlig alle førsteklassingene, sier Helge og viser Mikkel uteområdet på skolen. Aller morsomst synes gutta det er å bygge hytte sammen.

– Vi skal passe på at de har det bra, hjelpe dem og vise dem rundt, istemmer Sanna. Hun har fått to fadderbarn, og har gledet seg veldig til å få være fadder.

Trykt å ha en storebror på skolen

Torstein går i dag i Bambini montessoribarnehage, og er den eneste fra sin barnehagen som skal begynne på Stavsberg til høsten. Derfor er skolestarten litt ekstra spennende, men med en storebror på 3. trinn er det litt tryggere.

– Det er en stor overgang, og det er spennende med skolestart både for barn og foreldre, men jeg er sikker på at det går seg til veldig fint. Torstein har vært med og hentet storebror her, så han er litt kjent med skolen fra før, sier mamma Anne Marit Holten Raknerud.

Mia er i samme situasjon som Torstein, og kommer alene fra Hamarbarnehagen. Hun har også en bror på 3. trinn som kan passe litt ekstra på henne.

– Hun kjenner ingen av de hun skal begynne på skole med, og kommer nok til å savne vennene fra barnehagen, men de kan jo møtes på fritiden. Vi har snakket en del om dette hjemme og det er en ekstra trygghet at storebror er her, sier mamma Marianne Skiaker Cancino.