– Ringsaker kommune har gjennom alle år satset på skole – både på kvalitet, innhold og drift. Nå er det Furnes og Stavsberg-området som får et skikkelig løft, sa ordfører Anita Ihle Steen under omvisningen i det nye skolebygget i dag. 

De siste årene har Ringsaker kommune bygget flere nye skoler i kommunen, som blant annet Mørkved skole (2016), Fagernes skole (2016) og Moelv skole (2018). Stavsberg skole er den siste barneskolen i rekken som nå kan åpne sine flunkende nye dører.

– Ferdigstillelsen av nye Stavsberg skole og Furneshallen er en milepæl for kommunen. Vi har jobbet helhetlig og langsiktig med vekst og utvikling i søndre Ringsaker, og nye Stavsberg skole er virkelig kronen på verket. Med ny E6, tilrettelegging for næringsutvikling, nye arbeidsplasser og boligbygging vet vi at tilflytting vil skje og at elevtallet i området vil øke. Derfor er den nye skolen dimensjonert for 420 elever, med mulighet for utvidelse til 630 elever, sa rådmann Jørn Strand. 

– Nå gleder jeg meg til å se hvor fin den nye skolen har blitt, kort tid før elevene skal ta bygget i bruk. Det er likevel enkelt å se at her er det dyktige folk som har prosjektert, planlagt og bygget det nye bygget, la ordføreren til. 

– Vi er veldig spente!

Men det var ikke bare ordføreren som gledet seg til å ta nye Stavsberg skole i nærmere øyesyn. Elevrådsleder Einar Maneechuen Nordhagen og nestleder Pimpakan Leesrikum fra 7. trinn forteller at de gleder seg veldig til å flytte inn i skolebygget i uke 50. 

– Vi er helt klart spente! Nå har vi sett den nye skolen bli bygget, og det skal bli fint å flytte ut av brakkeskolen, sier Einar. 

– Det er bare synd vi ikke får gått her så lenge selv. Jeg tror de yngste skolebarna gleder seg aller mest, legger Pimpakan til. 

Skole med finesser

– Skolen er et topp moderne bygg med har moderne klasserom og baserom tilrettelagt for gruppearbeid. Hjerterommet er skapt for store fellessamlinger, og hele bygget er skapt for å yre av læring, liv og aktiviteter for elevene, sa kommunalsjef for skole, Anne Kari Thorsrud. 

– Ja, vi gleder oss helt enormt til å ta skolen i bruk. Skolen har til og med sitt eget lego-rom, tilpasset elevenes arbeid med First Lego League, sa rektor Else Margrethe Holst under omvisningen av hjerterommet, Furneshallen, baserom, lærerværelset, arbeidsrommene til undervisningspersonellet og SFO-området. 

–  Nå som det er snø er det ikke så enkelt å se, men uteområdet er også helt fantastisk Vi har fått et utendørsamfi, hele tre fotballbaner hvorav den ene kan islegges om vinteren, klatrepyramide, sandkasser, ballvegg, basketballbane, bordtennisbord og et skilekområde, la rektoren til. 

Det er ikke bare det nye skolebygget som imponerer. Furnes flerbrukshall ble tatt i bruk 11. november og er en topp moderne konkurransehall som kan deles inn i tre ulike spilleflater, slik at hallen kan brukes av flere samtidig. I tilknytning til flerbrukshallen er det fire garderobesett, trimrom og dommergarderober. 

– Gjennom idretten vil hallen vil være til glede for elever i hele Furnes-bygda og kommunen. Det er en viktig del av tilbudet til barn og unge, avsluttet rådmann Jørn Strand. 

Prosjektet er utviklet og bygget i samspillentreprise med Syljuåsen AS som totalleverandør.