Det er kommunens egne innbyggere som har nominert kandidater til gallaens fem av seks priser: Idrettsprisen, Kulturprisen, Byggeskikkprisen, Frivillighetsprisen og Næringsprisen. Gallaen er anledningen der kommunen takker talentfulle, driftige, dyktige, inkluderende og omsorgsfulle ringsaksokninger.

– RingsakerGallaen er arenaen der Ringsaker kommune sier tusen takk til sine egne.  Det er engasjementet og skapergleden som legges ned i kommunen som gjør Ringsaker til et godt sted å bo og vokse opp, sier kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig.

– I år har det vært et veldig godt engasjement rundt nominasjonene. Det er flott når komiteen får presentert åtte, ni kandidater til flere av prisene. Jo flere vi kan løfte frem, desto bedre. Det å være nominert, sier mange, er i seg selv en annerkjennelse som gir motivasjon til å fortsette arbeidet i Ringsakers næringsliv eller mange lag og foreninger, sa Berteig. 

Fikk Ringsakerprisen for trikkeskinner i fjellet 

Det var stor spenning knyttet til hvem som ville bli tildelt Ringsakerprisen, prisen som ansees for å være den gjeveste av dem alle. Prisen gis til en person innen kunst, kultur, næringsliv eller øvrig samfunnsliv som lyser lit sterkere og som gjør mer enn det man kan forvente. 

– Ringsakerprisen gis i år til en person som store deler av året er på sporet. Han gjør en jobb som veldig mange setter pris på. Han gjør det på en slik måte at vi alle ser skjønnheten og muligheten i det store området han har tatt ansvar for. En bedre markedsfører for et område og en kommune går det ikke an å finne, sa ordfører Anita Ihle Steen.

– Denne mannen lever og ånder for jobben sin. Han er oppe grytidlig om morgenen og gjør mye mer enn forventet. Han er umåtelig trivelig, hjelpsom og ydmyk! Han peker aldri på seg selv, men på alle andre. Derfor er det ekstra stas å peke bare på ham nå! Mine damer og herrer – det er en stor ære og en stor glede å få lov å gi Ringsakerprisen til verdens beste «kjentmænn» og «løypebas»: Johannes Haukåssveen, sa ordføreren.

En tydelig rørt og ydmyk Haukåssveen tok imot RingsakerPrisen med disse ordene:

– Dette er veldig stort. Brukerne av Ringsakerfjellet er de som inspirerer meg og flere andre som driver i fjellet. Jeg er veldig ydmyk og glad for at den jobben vi gjør blir satt pris på. Så takk til kommunen og juryen. Dette er en ære for meg, sa Haukåssveen.

Som også brukte anledningen til å takke familien, grunneiere og næringslivet i fjellet. Han rettet også en spesiell takk til Destinasjon Sjusjøen med Tone Alterskjær i spissen. I tillegg takket han sin arbeidsgiver, Ringsaker Allmenning. Haukåssveen påpekte også at dette var en «god dag for fjellet», med tanke på at Emil Tålesen, Camilla Li og Kristoffer Hauger ble tildelt Kulturprisen for «Birkebeinerspelet».

– I dag er jeg en stolt Ringsaksokning og fjellmann, avsluttet Haukåssveen.

 

Prisvinnere RingsakerGallaen 2020
 

Idrettsprisen
De nominerte til Idrettsprisen var Lismarken Sportsskyttere, Jonas Vika fra Mjøsski og deltagerne fra fridrettsgruppa i Moelv Il som ble norgesmestre i 1000 m stafett. Idrettsprisen 2020 ble tildelt Jonas Vika fra Mjøsski.

Kulturprisen
De nominerte til Kulturprisen var Emil Tålesen, Camilla Li og Kristoffer Hauger med «Birkebeinerspelet», og Ingebjørg Stensby Stenbakken fra Ringsaker Teater. Kulturprisen 2020 gikk til Camilla Li og Kristoffer Hauger med «Birkebeinerspelet». 

Byggeskikkprisen
De nominerte til Byggeskikkprisen var Arthur Buchardt for Mjøstårnet, Tore Helmer Amdahl med bygget i Industrigata 8 og Per og Pål Sandbakken med Brugata 9. Vinneren av Byggeskikkprisen 2020 ble Arthur Buchardt med verdens høyeste trehus, Mjøstårnet. 

Frivillighetsprisen
De nominerte til Frivillighetsprisen var VilMer, Elin Jørgine Evensen og Morten Grønvold. Frivillighetsprisen 2020 ble tildelt VilMer. 

Næringsprisen
De nominerte til Næringsprisen 2020 klesbutikken Dulsrud Klær AS, teknologiselskapet Kong Arthur og produksjonsselskapet Nord Productions. Næringsprisen 2020 ble tildelt Kong Arthur.

Ringsakerprisen
Den gjeve Ringsakerprisen ble tildelt Johannes Haukåssveen for sitt arbeid som løypekjører på Sjusjøen. 

Takk til alle i lokalbefolkningen som har sendt inn bidrag til nominasjonsarbeidet.

Internasjonale medaljører 

Jonas Vika
Gull i Nordisk mesterskap, langrenn, individuelt + bronse i stafett. 

Vidar Ringvold
3. plass EM styrkeløft for veteraner. Satte også verdensrekord i benkpress for veteraner med 223kg her. 

Monika Kvam
Plass Vesteuropeisk mesterskap styrkeløft. 

Ludvik Moen
Plass Nordisk mesterskap styrkeløft for ungdom. 

Joel Immanuel Vikesland
Plass Nordisk mesterskap styrkeløft for junior. 

Jim Ljungquist
plass EM styrkeløft for veteraner. 

Hermann Moen
3. plass Nordisk mesterskap styrkeløft for junior. 

Hilde Mikkelsen Haugen
2. plass delgrensmedalje knebøy på EM styrkeløft. 
plass EM benkpress. 

Juliane Slettnes
2. plass Nordisk mesterskap styrkeløft for junior. 

Mikael Lillestu 
Del av det norske stafettlaget som tok bronse i snørekjøring med hund på barmark.