– Jeg visste ikke at høstferien egentlig var potetferie før jeg kom hit, sier ni år gamle Sondre. 

Han går på SFO på Fagerlund skole, og er i sving utenfor det som blir hele Innlandets matkultursenter. De graver etter poteter i alle fasonger, drar opp fargerike gulerøtter, skjærer potet, grønnsaker og seifilet, og spiser den selvlagde fiskesuppa de har kokt på bålet.

Ti år gamle Daniell synes det er artig å bruke dagen ute på Geitmyra Ringsaker. 

– Jeg har egentlig lært mye om fisk i dag, forteller han, mens han skjærer grønnsaker i passelig store biter. 

Hele Innlandets matkultursenter

Maren Grini, undervisningsansvarlig ved det nye matkultursenteret, har med seg Gyro Knutsdotter Homme og Anniken Nygård Negaard i driften av Geitmyra Ringsaker. 

– Vi tar med oss alt det fantastiske de har lært nedi Oslo, også gjør vi det her på Ringsakervis, forteller hun. 

Alle elever i Ringsaker skal være innom matkultursenteret i løpet av skoleløpet. I tillegg har Geitmyra Ringsaker åpne arrangementer, barnehagekurs og spedbarnsmatkurs. 

– Det er viktig for oss å spre matglede og matkunnskap. Vi skal være hele Innlandets matkultursenter, forteller Maren.  

Helt vill åpning 20. oktober 

Lørdag 20. oktober inviteres alle store og små rundt Mjøsa til åpning av Geitmyra Ringsaker. Der kan du lære å skjære ned elg, lage viltkrydder, smake på elghjerte og vilt god pizza, spise skogsis laget med flytende nitrogen, lytte til eventyr om livet i skogen, lære om jakt, sopp, viltbæsj og mye mer. 

– Vi har åpent fra 12.00 til 15.00 og håper alle tar turen til en heidundranes matfest de sent vil glemme, sier gjengen ved Geitmyra Ringsaker. 

Se Facebook-arrangementet til åpningsfesten her