- Det at du har bosatt deg her betyr mye for oss på flere måter. Det gir et signal om at vi har gode treningsforhold, i tillegg setter vi stor pris på nye innbyggere, sa ordfører Anita Ihle Steen til Carl Johan Bergman, og overrakk blomster og gaver fra kommunen.
 
Mer hus for pengene
Bergman og hans kone Liv-Kjersti flyttet til Ringsaker for rundt fem år siden. Rulleskibanen og treningsforholdene på Natrudstilen og Sjusjøen var avgjørende for valget av bosted.
- Vi bodde i leilighet på Lillehammer og ønsket oss mer plass. Her i Mesnali fikk vi mer hus for pengene. I tillegg har vi skiløypene 30 meter bak huset, fortalte Bergman.
 
Konkurrerte med dartpiler
Avdelingsleder for idrett, friluftsliv og folkehelse, Line Kongssund, tok initiativ til en skiskytterkonkurranse mellom VM-medaljør Bergman og ordfører Ihle Steen. Med dartpiler skulle de konkurrere om å treffe flest ballonger. Ordføreren vant overlegent mot Bergman, som måtte ha bind for øynene. 
- Jeg synes det er stas at kommunen vier oss oppmerksomhet, sa den svenske skiskytteren etter besøket av ordføreren.
Ordføreren på sin side mener det er på sin plass å hedre selv svenske medaljevinnere – så lenge de er bosatt i Ringsaker.