– Dette er svært gode tall, faktisk et av de beste resultatene vi har sett for første kvartal på mange år, sier rådmann Jørn Strand. 

Flere til enn fra
325 personer flyttet inn i Ringsaker i årets første tre måneder, mens 276 flyttet ut. Dette gir en netto innflytting på 49 personer. 

– Det er verdt å merke seg at vi har gode fødselstall, mener rådmannen. Det ble født 77 barn i denne perioden, og totalt ble fødselsoverskuddet på 12. Det bidrar også til det positive resultatet for første kvartal.

Leder for helsestasjonene i Ringsaker, Ingeborg Wien, er også godt fornøyd med fødselstallene.

– Vi har jevnt over gode fødselstall gjennom året. Det er positivt at vi har en befolkning som i seg selv bidrar til vekst, sier Ingeborg Wien, leder for helsestasjonene i Ringsaker.

Ny kampanje
Ringsaker kommune jobber systematisk og langsiktig for å øke innbyggertallet og antallet som flytter til kommunen. 

– I dag lanserte vi en ny kampanje rettet mot utflyttede ringsaksokninger for å få dem til å komme tilbake. Gjennom den oppfordrer vi innbyggerne våre til å være ambassadører for hvor bra vi har det i kommunen vår, og til å dele magasinet «Leve i Ringsaker?» med noen de er glade i som de ønsker å få hjem, forteller rådmannen. Han tror flere er i tenkeboksen på å flytte tilbake til hjemtraktene. 

– På et eller annet tidspunkt kommer mange til et punkt der de ønsker å etablere seg med barn og hjem, og der det å være i nærheten av familie og venner blir viktigere enn det har vært før. Vi må sørge for at de som er i den situasjonen får muligheten til å gjenoppdage Ringsaker, og gjøre dem oppmerksomme på alle de andre gode grunnene til at de bør komme tilbake hit, sier Strand.