Årets festival har lagt «reise» som tema, noe vi ser igjennom hele festivalen. Fra torsdag 21. oktober til lørdag 23. oktober kan du bli med på en kulinarisk reise ut i verden. Vi skal blant annet innom spanske delikatesser, amerikanske viner og indiske festmåltider. Vi beveger oss også innom London og selveste New York. 

– Nå har vi ikke fått reist på lenge, men denne helga skal folk få bli med på en rundreise i Brumunddal tre dager til ende. Ringsaker videregående tar oss med til New York og stiller med foodtruck, hiphop og alt som hører New York til. Hos Emil på SMAK skal vi til California, med vinsmaking med Merete Bø. Vi skal spise oss gjennom Norge på Geitmyra, vi skal til Irland og høre irske toner av The Fingals, og vi skal på de største fjelltoppene i verden med Aud Jovall. Vi får besøk av Gunnar Garfors, verdens mest bereiste person, og Ole Martin Alfsen drar oss nedover kontinentet med champagnefrokost og vinsmaking, forteller festivalsjef Monica Østenheden

– Vi håper folk benytter muligheten til å trekke ut i byen igjen og bruker restaurantene denne helga. Vi gleder oss til liv og røre, og god stemning i Brumunddal, legger hun til.

Ikke for sent å skaffe billetter

Med kun tre dager igjen til festivalstart er en del av arrangementene utsolgt, men det er fortsatt mulig å skaffe seg billetter til gode opplevelser.

– For de som ønsker å spise middag ute haster det veldig med å bestemme seg. Mange av de store middagene på kveldstid er utsolgt, men det er igjen billetter til rakfiskaften på Pub’n på fredag, Fransk aften på Wood Hotel fredag og det er noen få billetter igjen på Ole Martin Alfsens arrangement «Høstmeny med viner» på SMAK lørdag. Det er også mulig å bestille bord på Riyasat India både torsdag, fredag og lørdag, påpeker Østenheden.

– Dessuten er mange av arrangementene på dagtid ikke billettert, så alle skal fortsatt ha muligheten til å oppleve den gode festivalstemningen, sier hun. 

– Blant annet skal Eau de Vill lage liv og røre inne i lavvoen på torget, og de må være noen av de beste til å lage god stemning under festivaler. De er årlig blant høydepunktene under både Grundsetmart’n og Rørosmartnan og vi gleder oss til mart’nsstemning i lavvoen, sier Østenheden.

Nye konsepter

– Nå begynner vi å bli klare, og vi gleder oss skikkelig. Alle trenger at det skjer litt i byen igjen, og det blir fint å se yrende liv i Brumunddal i helga, sier Emil Haugli. På SMAK Brumunddal får han besøk av kjente navn som Ole Martin Alfsen og Merete Bø, som har satt sammen hver sin middag i anledning festivalen.

– På fredag serverer Merete Bø amerikansk meny til amerikanske viner, og på lørdag blir det høstmeny med viner á la Ole Martin Alfsen. Dette er nye konsepter for året som vi gleder oss skikkelig til. Det begynner å bli få billetter igjen, så om man vil få med seg dette bør man være rask, sier Haugli. 

Hos Leni Bergengen på Frøken Pimpernell har det i år vært salgsrekord, og alle fire arrangementene er så og si utsolgt. 

– Vi gleder oss over fult hus både torsdag, fredag og lørdag. Vi har arrangementer som både treffer kvinner og menn, og gleder oss til å lage gode drinker og by på vorsstemning, sier hun.


For de som ikke har skaffet seg billetter enda, kan årets mangfoldige program leses her