«Jul i Ringsaker» er et hefte med informasjon om store og små julearrangementer i Ringsaker i perioden 19. november- 31. desember 2016. Arrangementene er innmeldt fra lag, foreninger, kulturinstitusjoner og gårder – og  krydret med kommunens egne julearrangementer. 

– I år har vi utvidet Jul i Ringsaker, som tjuvstarter allerede til helgen med arrangementer som skjer på Mjøsgårdene.  Eksempelvis  julemarkedet på Hovinsholm, som kanskje er Norges aller flotteste, sier Monica Østenheden, byutvikler i Ringsaker kommune. 

Kommunalt fyrverkeri i Brumunddal og Moelv
– Nytt av året «Jul i Ringsaker» er også romjulsarrangementer, som for eksempel romjulskonserten i Sjusjøen fjellkirke og de kommunale nyttårsfeiringene med fyrverkerishow i Brumunddal og Moelv, legger hun til. 

Tradisjonen tro arrangerer Ringsaker kommune adventsarrangementer i sentrum av Brumunddal og Moelv fra 26. desember til 17. desember.  I Brumunddal arrangerer kommunen pepperkakepynteverksted og  julegrantenning (26,11) Barnas julemarked (3.12) , julegavemarked (17.12) og julematmarked (17.12). 

Gratis torgarrangementer
– For kommunen er det viktig at arrangementene er gratis; de skal ha en sosialt utjevnende effekt. Når vi arrangerer Barnas julemarked er det for eksempel ingenting å få kjøpt, bare en rekke gratisaktiviteter tilpasset hele familien. Det er slik vi kan gi noe tilbake til befolkningen, sier kultursjef Asle Berteig. 

I Moelv arrangeres julegateåpning med julegrantenning (24.11), julepynteverksted (26.11), julesnekkerverksted (3.12), julegaveverksted 10.12 og pepperkakeverksted (17.12). 

– Folk skal ikke sulte, hverken på mat eller kultur når det er jul i Ringsaker, sier Østenheden. 

Dette er 6. året Ringsaker kommune lager heftet «Jul i Ringsaker», som distribueres med post til innbyggere i Ringsaker, samt hytteeiere på Sjusjøen. Formålet med «Jul i Ringsaker» er å gi innbyggere og besøkende en oversikt over alle de fine kulturarrangementene som finnes i Ringsaker i jula.